Tacikistan-Afganistan sınırında çatışma

Tacikistan-Afganistan sınırında çatışma
Sınırda çıkan çatışmada ülkeye uyuşturucu sokmak isteyen çete üyesi öldü

Afganistan'dan Tacikistan'a uyuşturucu sokmak isteyen silahlı kişilerle sınır koruma polisi arasında çıkan çatışmada uyuşturucu çetesinden bir kişi öldürüldü, olay yerinde 50 kilogram uyuşturucu ele geçirildi.

Tacikistan Ulusal Güvenlik Devlet Komitesine bağlı Sınır Koruma Birliği Basın Sözcüsü Muhammed Ulughocayev, dün gece Afganistan sınırından Tacikistan'a uyuşturucu sokmak isteyen silahlı çete ile Tacikistan sınır koruma birlikleri arasında silahlı çatışma çıktığını belirtti. Çatışmada bir çete mensubunun öldüğünü, iki çete üyesinin yaralandığını bildiren Ulughocayev, diğer çete üyelerinin çatışmanın ardından Afganistan'a kaçtığını ifade etti.

Ulughocayev, sınır koruma birlikleriyle uyuşturucu kaçakçıları arasında çatışmanın çıktığı bölgede yaklaşık 50 kilogram uyuşturucu ile kalaşnikof marka bir tüfeğin ele geçirildiğini kaydederek emniyet birimlerinin olay yerinde araştırma ve soruşturma çalışmalarını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

Afganistan'da üretilen uyuşturucunun önemli bir kısmı, ülkenin bin 500 kilometreye yakın ortak sınırı bulunan Tacikistan üzerinden Rusya ve Avrupa ülkelerine götürülürken, sınırda uyuşturucu kaçakçılarıyla zaman zaman çatışmalar çıkıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.