Tahir Akyürek: Türkiye’de ırkçılığa ve kavmiyetçiliğe yer yok

Tahir Akyürek: Türkiye’de ırkçılığa ve kavmiyetçiliğe yer yok
Milletvekili Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Akyürek ırkçılık empoze etmeye çalışanlara tepki göstererek, “Türkiye’de ırkçılığa ve kavmiyetçiliğe yer yok” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek AK Parti Konya İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Akyürek’e, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Munlafalıoğlu ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Meryem Semerci eşlik etti. Hem sınır içinde hem de sınır dışında yaşanan olaylara dikkat çeken Akyürek, “Milletimize kurulan komplolar evrensel boyutta devam ediyor. Sınırlarımızdaki hiçbir olay Türkiye’den bağımsız düşünülemez. Fakat bugüne kadar milletimiz bu oyunları bozdu. Bundan sonra da bozacak. Anadolu coğrafyası birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Aynı zamanda bir geçiş bölgesidir. Burada birçok medeniyet bulunmuş ve zayıf topluluklar hep kaybetmiştir. Dolayısıyla Anadolu coğrafyası hem kıymetli hem stratejik bir bölgedir. Burada zayıf olana yer olmadığı için bizde bu duyguyla hareket ediyoruz. Çevremizde cereyan eden olaylar Türkiye’nin lider ülke olma durumunu engellemeye çalışan olaylardır” dedi.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN EMPERYALİZMLE ALAKASI VAR

Türkiye’de ciddi sıkıntıların yaşandığı bir döneme girildiğinin altını çizen Akyürek, “Yangın ve sel gibi felaketlerle karşı karşıyayız. İklim değişikliğinin getirdiği sonuçlarla da bağlantılı felaketler yaşıyoruz. Amerika’dan Çin’e dünyanın dört bir yanında yangın ve sel felaketleri ülkemizde olduğu gibi dünyada da yaşanmakta. Bine yakın dünya vatandaşı bu süreçte hayatını kaybetti. Ülkemizde de onlarca kaybımız var. Onlara da Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyoruz. Küresel iklim değişikliğini ve küresel ısınmayı mutlaka gündemimize almamız gerekiyor. Bu konuda gelişmiş kabul edilen ülkeler üzerlerine düşen görevlerine yerine getirmiyorlar. Dünyada büyük olarak kabul edilen yüz şirket sera gazı salınımının yüzde 70’ini gerçekleştiriyor. Kyoto Protokolüne imza atmayan ABD ve bazı diğer ülkeler bu sera gazının yüzde 60’tan fazlasını üretiyorlar. Onlar imza atmadığı sürece küresel iklim değişikliği ile ilgili çabalar bir sonuca ulaşmayacak. İklim değişikliğinin emperyalizmle alakası var. Bazı ülkelerin atmosfer ve sera gazı ile ilgili verilerini gelişmiş kabul edilen ülkeler satın alıyor. Fabrika kurmaması taahhüt altına alınıyor. Böylece kendilerini dengelemeye çalışıyorlar. Emperyalizmin farklı bir boyutunu bu süreçte yaşıyoruz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KADER BİRLİĞİ NOKTASINDA KONYA’YI TEMSİL ETTİ

Yangınlara Türkiye bazında bakıldığı zaman olayların farklı bir şekil aldığını ifade eden Akyürek bu kadar yangının bir anda ortaya çıkmasının süreç geçtikten sonra ayrıntılı olarak değerlendirileceğini söyledi. Akyürek, “Orman yangınları tesadüfen çıkmaz. İhmal ya da kasıt vardır. Her ikisi de büyük bir sorumluluk ve vebaldir. 54 ilde 300 orman yangınına 12 uçak, 67 helikopter,850 arasöz, 430’dan fazla iş makinası ve 5 binden fazla personelle müdahale edildi. Son yaşadığımız sel felaketinde de bütün kurum kuruluşlarımız ve bakanlarımızla olay yerlerinde bizzat koordinasyon yürütülüyor. Konya Büyükşehir Belediyemize bu noktada teşekkür etmek istiyorum. Birçok ekibimiz hem yangın hem sel bölgelerinde vatandaşımızın yardımına koştular. Kader birliği noktasında Konya’mızı temsil etmiş oldular. Yerel yönetim ve kamu kuruluşları olarak sel felaketinde çıkarmamız gereken önemli dersler var. Çevre düzeni ve imar planlarının orman alanları, dere yatakları ve heyelan bölgelerinin dikkate alınarak yapılması gerekiyor. Yerel yönetim ve kamu kuruluşları olarak sel felaketinde çıkarmamız gereken önemli dersler var. Çevre düzeni ve imar planlarının orman alanları, dere yatakları ve heyelan bölgelerinin dikkate alınarak yapılması gerekiyor” diye konuştu.

İÇ KARGAŞAYA FIRSAT VERMEMELİYİZ

Son dönemde gündemdeki yerini koruyan göç meselesi hakkında açıklamalarda bulunan Akyürek, “Afganistan’daki yönetim değişikliğiyle düzensiz göç olayı bir kez daha gündeme geldi. Düzensiz göçü engellemek için güvenlik güçlerimiz gereken önlemleri almaktadırlar. Burada ırkçılığa ve kavmiyetçiliğe yer yoktur. Ülke olarak hassasiyet göstermememiz lazım. Kaos gayretleri ve istikrarsızlaştırma çabalarına muhatap olmaktayız. Buna kimsenin hakkı yok. Siyasal fırsatçılık yapmanın gereği yok. İç kargaşaya fırsat vermemeliyiz. Bu milleti yok etme hevesleri olanların hevesleri kursaklarında kalacaktır. Bizim köklerimiz çok sağlam. Yüzyıldır mücadele ettiler ama başaramadılar. Bundan sonra da başaramayacaklar. Milletimiz buna fırsat vermeyecektir. Aynı şey Suriyeli göçmenlerde de yaşandı. Onlar zaten geçici korunma sağlanan mülteciler. Güvenlik ve istikrar sağlandığında geri dönecekler. Şu an sıkıntılı bir süreçten geçerken bir de provokasyonlarla uğraşmak zorunda kalıyoruz. Buna kimsenin hakkı yok. Felaketleri siyasal fayda uğruna kullanma çabasının şu an maalesef örneklerini görüyoruz” dedi. Konya’da ve Altındağ’da yaşanan olayların ülkemizde ne gibi bir kaos yaratılmak istendiğinin açık göstergesi olduğunun altını çizen Akyürek, “Türkiye’de iç kargaşa çıkarmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz. Bizim milletimizin mayası çok sağlamdır. Milletimizin harcı sevgi, barış, kardeşlik hamuru ile karılmıştır. Dolayısıyla bu milleti parçalamak bölmek isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalacaktır” dedi.

ÖZGÜRLÜKLER ALANINDA DA BÜYÜK BİR MÜCADELE VERMEK ZORUNDA KALDIK

20. yılını kutlayan AK Parti’nin nelerle mücadele ettiğini anlatan Akyürek, “İlk mücadelemiz vesayetle oldu. Hükümetimiz yönetimi ele aldığından hükümeti iş yapamaz göstermek için dış odaklar ellerinden geleni yaptı. Özgürlükler alanında da büyük bir mücadele vermek zorunda kaldık. 2008 yılında AK Parti bir kapatılma davasından bir oyla kurtuldu. Vesayetle mücadele en son 15 Temmuz’da gösterilen çabayla kazanılmış oldu. Bunun neticesinde her alanda insanlarımız artık bir ayrımcılığa tabi tutulmuyor. Başörtü konusu artık gündeme dahi gelmiyor. İnşallah bir daha gelmeyecek. Kalkınma alanında da bir çok yeniliğe imza atıldı. Dünyada büyük köprüler içinde en genişi kabul edilen Yavuz Sultan Selim köprüsü yapıldı. Yine Avrupa ile Asya’yı tarihte ilk defa birleştiren Marmaray yapıldı. Hızlı tren yatırımları, doğalgazın 81 ile ulaştırılması, savunma sanayii, duble yollar, nükleer enerji santralleri, Ayasofya Camii’nin açılması ve eğitimdeki gelişmeleri kısaca bu yeniliklerin içerisinde sayabiliriz” dedi. Adliye-Alaaddin arasındaki raylı sistemin dünyada 3 şehirde yapıldığını birinin de Konya olduğunu dile getiren Akyürek, “Bunu dünyada ilk uygulayan şehirlerden biriyiz. Konya bugün 2002’nin Konya’sı ile kıyaslanamayacak seviyede. Konya’da doğalgaz çalışmaları 2004 yılında başladı. 2000’lerde Konya’nın sorunları diye bir kitapçık basılmıştı. Orada bahsedilen tüm sorunlar şu anda çözüme kavuştu” diye konuştu.  (Gülşen Çopur)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.