Tahran çıkarması

Tahran çıkarması
İran'ın başkenti Tahran’da düzenlenen fuara Konya damgası. Fuardaki tek konseptli standa sahip olan Konya, büyük ilgi görüyor. Turizmciler fuardan oldukça umutlu

İran Uluslararası 10. Turizm Fuarı; Tahran Uluslararası Fuar Alanında gerçekleştiriliyor. Uluslararası Turizm Fuarı'nda (TITE 2017) Türkiye standı açılırken bunun yanı sıra Konya için de özel bir stant açıldı. Konya İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından açılan stantta, şehrin kültürel ve turizm değerlerinin tanıtımı yapılırken, stant fuarın ilk gününde büyük ziyaretçi akınına uğradı. İranlılar başta olmak üzere fuara katılanlar Mevlana Müzesi maketinin de yer aldığı Konya standına büyük ilgi gösterdiler. Tanıtım broşürlerini alan ve yetkililerden Konya, Mevlana, Mevlevilik ve Tasavvuf hakkında bilgi toplayan katılımcılara, Şeb-i Arus ile ilgili de bilgi aktarılıyor. İran ve çevre ülkelerden 600’ün üzerinde turizm profesyonelinin katıldığı fuar 9 Şubat’a kadar sürecek.

KONYA’DAN BÜYÜK KATILIM

Tahran 2. Uluslararası Türkiye Turizm Fuarı’na Konya İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdüssettar Yarar, TÜRSAB Konya BYK Başkanı Kazım Yanar, SKAL Konya Derneği Başkanı Kazım Öztoklu, otel yöneticileri başta olmak üzere turizm sektöründen önemli isimler de katılıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, “İran ile ülkemiz arasındaki coğrafi, kültürel ve sosyal yakınlık sebebiyle ülkemiz, İranlı turistler için önemli bir cazibe merkezi konumundadır. Bunun yanında İranlıların Mevlana’ya ve Konya’ya olan ilgisi son yollarda artarak devam etmekte. Bizim amacımız daha iyi tanıtım ile sadece Şeb-i Arus dönemlerinde değil, yıl boyunca İranlı misafirleri Konya’ya çekebilmek” dedi.

MEVLANA TÜRBESİ MİNYATÜRÜ

Fuarın Konya için oldukça verimli geçtiğini belirten Yanar, “Fuar kapsamında ülkemizin genel bir standı var. Bunun yanı sıra tek il standı Konya’nındır. Avrupa’dan Asya’ya geniş ülke ve firma katılımının olduğu fuarın en çok ilgi çeken stantları arasında Konya var. Çünkü fuarda tek konseptli standa sahibiz. Hz. Mevlana Türbesi’nin minyatürü büyük ilgi görmekte. Konya turizminin bileşenleri ile birlikte Türkiye'deki otel temsilcileri ile İranlı turizm acentelerini buluşturmayı hedefleyen bu programda gereken adım ve çalışmaları yapmaktayız” diye konuştu. (Uğur Özteke/ Tahran)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.