TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu
CHP'nin, TBMM Genel Kurulunun salı, çarşamba ve perşembe günlerinde saat 21.00'e kadar çalışması önerisi kabul edilmedi

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulunun salı, çarşamba ve perşembe günlerinde saat 21.00'e kadar çalışmasına ilişkin CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

CHP, Danışma Kurulunda oy birliği sağlanamaması nedeniyle grup önerisinin görüşülmesi önerisini Genel Kurula taşıdı.

Partisinin önerisi hakkında söz alan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Belçika'daki terör saldırısını kınayarak, terörün milliyetinin olmadığını söyledi. Tezcan, TBMM'nin çalışma süresiyle ilgili görüşme yaptıklarını hatırlatarak, CHP'nin milletvekili dokunulmazlığında sadece kürsü dokunulmazlığı olması gerektiğini, bunun dışındakilerin kaldırılmasını savunduğunu belirtti.

- "Halkımız hizmet bekliyor"

AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan, TBMM Genel Kurulunun çalışmalar bitene kadar daha önce önergeler verdiklerini bunların da kabul edildiğini ve bazı geceler sabah saatlerine kadar çalıştıklarını hatırlattı. Kan, "Bunu neden yaptık? Halkımız hizmet bekliyor. İktidar olarak biz çalışmaları ilerletmeye çalışıyoruz, muhalefet de malum zaman zaman destekliyor, zaman zaman sistemi durdurmak istiyor. Şu saate geldik ama henüz gündeme geçemedik. İnanın ben de evime gitmek istiyorum ama halkımız hizmet bekliyor. Biz sabaha kadar çalışmaya hazırız, onun için bu öneriyi kabul etmemiz mümkün değildir" diye konuştu.

Bekleyen hizmetlerin olduğunu bildiren Kan, AK Parti hükümetleri döneminde yapılan hizmetleri anlattı.

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt ise Meclisin çalışma temposunun yoğun bir şekilde devam ettiğini, bu saate kadar esas olan kanuna henüz geçemediklerini, bütçe döneminde de sadece bir maddeyi gün boyu geçirebildiklerini, bundan dolayı çalışmaya ihtiyaçları olduğunu hatırlattı.

CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.