Tbmm Genel Kurulu

Tbmm Genel Kurulu
AK Parti Grup Başkanvekili Muş:"Bir kedi yavrusuna süt ve ekmek vermek için dışarıya çıkan 11 yaşındaki bir çocuğu katleden PKK'yı terör örgütü olarak görmeyenler, ne insanlıktan ne vicdandan ne merhametten nasibini almıştır"

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Bir kedi yavrusuna süt ve ekmek vermek için dışarıya çıkan 11 yaşındaki bir çocuğu katleden PKK'yı terör örgütü olarak görmeyenler, ne insanlıktan ne vicdandan ne merhametten nasibini almıştır." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'in yeniden tutuklandığını anımsatarak, "Rahatsızlığı devam ederken hastane kapısından tutuklandı. Olayı siyasi karar olarak görüyoruz. Bu siyasi talimatı yargıya verenleri şiddetle kınıyorum." diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bazı kamu yöneticilerinin, AK Parti ve MHP'den önce "evet" kampanyasına başlamalarının kabul edilebilir olmadığını söyledi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcıvekili Cevdet Kayafoğlu'nun medyaya da yansıyan sosyal paylaşımlarının bulunduğunu belirten Altay, "Bu kişi 'hayır' oyu verecek milyonlarca insanı tehdit etme cüretkarlığını gösterebilmiştir. Yapmak istediği adi bir yalakalıktır. HSYK'nın bu kişiyle ilgili ciddi bir tedbir alması kamu vicdanını rahatlatacaktır. Başsavcıvekilinin derhal görevinden uzaklaştırılarak, işlediği suçlar kapsamında yargıya havale edilmesini talep ediyoruz." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, çocuk katili PKK terör örgütünün alçak yüzünü bir kez daha dünyaya gösterdiğini ifade etti.

"Evlatlarımızın canlarına kastedenler bunun bedelini ödeyeceklerdir. Devletimiz terörle mücadele için tüm imkanlarını seferber etmiştir." diyen Muş, şunları kaydetti:

"Şanlıurfa'da 11 yaşındaki çocuğu öldüren terör örgütünü himaye eden kim varsa, onlara kim destek oluyorsa, kim onların sözcülüğünü yapıyorsa eninde sonunda bu millete, bu hukuka hesap verecektir. Bir kedi yavrusuna süt ve ekmek vermek için dışarıya çıkan 11 yaşındaki bir çocuğu katleden PKK'yı terör örgütü olarak görmeyenler, ne insanlıktan ne vicdandan ne merhametten nasibini almıştır. Şiddeti, vahşeti, çocuğu ve bebeği öldürmeyi hak arama yöntemi olarak görenler katillerin ortağıdır, iş birlikçileridir. Bugün Türkiye terör örgütlerini bulundukları inlerde bertaraf etmektedir. İşte terör örgütünü son çırpınışlarla sivilleri saldırma nedeni de budur."

Öte yandan, TBMM Başkanvekili Bahçekapılı ve yerinden söz alan milletvekilleri, bugün El Bab'da şehit olan Astsubay Yunus İşçan'a Allah'tan rahmet diledi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.