Temsili engelli vali, okullara engelli oyun alanı istedi

Temsili engelli vali, okullara engelli oyun alanı istedi
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Engelliler Haftası nedeniyle koltuğunu temsili olarak engelli memur Orhan Gürler'e devretti.Aile ve Sosyal...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Engelliler Haftası nedeniyle koltuğunu temsili olarak engelli memur Orhan Gürler'e devretti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ramazan Baykara, Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Servet Avkapan ve engelli vatandaşlar, Vali Şentürk'ü ziyaret etti.

Şentürk, ziyarette yaptığı konuşmada her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında "Engelliler Haftası"nın kutlandığını hatırlattı. Devletin engelli vatandaşların istihdamı ve kolay bir yaşam sürdürmeleri için önemli çalışmalar yürüttüğünü belirten Şentürk, "İlimizde 1650 engellimize, ayda 888 lira evde bakım yardımı yapılıyor. Ayrıca, 100 çocuğumuz Engelsiz Yaşam Merkezi'nde eğitim alıyor. Devletimiz, engelli vatandaşlarımızı açılan sınavlarla kamu personeli görevine atamaktadır. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Hiçbir engelli vatandaşımızın gönlünde, yüreğinde kin, nefret, öfke gibi duygulara yer yoktur. Onlar temiz kalpli, güzel ahlaklı insanlardır." diye konuştu.

Vali Şentürk, daha sonra makamını bir süreliğine engelli Orhan Gürler'e devretti. Temsili Vali Gürler, engellilerin okullara kolay ulaşımı için gereken çalışmaların yapılması ve okul bahçelerinde engelliler için oyun alanlarının oluşturulması için gereken talimatları verdi.

Programın sonunda Vali Şentürk, engellilerin sorunlarını dinledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.