Tenis: TEB BNP Paribas İstanbul Cup

Tenis: TEB BNP Paribas İstanbul Cup
Turnuvanın ilk gününde Türk tenisçi Başak Eraydın, Rumen rakibi Sorana Cirstea'ya 2-0 yenilerek elendi


İSTANBUL(AA) - TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası eleme ve ana tablo maçlarıyla başlarken, ilk günde teklerde korta çıkan Türk tenisçilerden Başak Eraydın, Rumen rakibi Sorana Cirstea'ya 2-0 yenilerek ana tabloda mücadele etme şansını yitirdi.

Garanti Koza Arena'da gerçekleştirilen turnuvada Başak Eraydın, Sorana Cirstea'ya 7-5 ve 6-3'lük setlerle 2-0 mağlup oldu. Sorana Cirstea, ana tabloda mücadele edecek.

Günün diğer eleme maçlarında Yunan Maria Sakkari, Fransız Myrtille Georges'i 6-0 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yenerek ana tabloda mücadele etme hakkı kazanırken, Macar Reka Luca Jani, Çinli Jia Jing Lu'yu 7-5 ve 6-3'lük setlerle 2-0 mağlup ederek, ana tabloya yükselen bir başka isim oldu.

Slovak Kristina Kucova ise Yeni Zelanda'dan Marina Erakovic'i 6-4 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenerek ana tabloya yükseldi.

Elemelerde Ukraynalı Maryna Zanevska, Çek Cumhuriyeti'den Tereza Martincova karşısında 1-0 önde olduğu maçta rakibinin ikinci sette yaşadığı sakatlık sonrası çekilmesiyle ana tabloda mücadele etme hakkı kazandı.

Teklerdeki günün son maçında Rus Marina Melnikova, Özbekistan'dan Nigina Abduraimova'yı 6-4 ve 6-1'lik setlerle 2-0 mağlup etti.

Teklerde Türk tenisçilerden Çağla Büyükakçay, yarın 1. turda Rus Marina Melnikova karşısında tur mücadelesi verecek. Ana tabloda bir diğer Türk sporcu Ayla Aksu ise Macar Reka Luca Jani'nin rakibi olacak.


- Çiftlerde 3 maç yapıldı


Turnuvanın ilk gününde çiftlerde İpek Soylu-Andreea Mitu (Romanya) ikilisi, Çek Cumhuriyeti'nden Lenka Kuncikova-Karolina Stuchla çiftini 6-3, 3-6 ve 10-9'luk setlerle 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Türk sporculardan Ayla Aksu ile Melis Sezer çifti ise Oksana Kalashnikova (Gürcistan)-Johanna Larsson (İsveç) ikilisine 6-2 ve 6-4'lük setlerle 2-0 mağlup olarak elendi.

Günün diğer çiftler karşılaşmasında da Laura Pous Tio (İspanya)-Renata Voracova (Çek Cumhuriyeti) çifti, Ekaterine Gorgodze (Gürcistan)-Anastasiya Vasylyeva (Ukrayna) ikilisini 6-1 ve 6-0'lık setlerle 2-0 mağlup ederek çeyrek finalde mücadele etme hakkı kazandı.

Çiftlerde Başak Eraydın-Polina Monova çifti, yarın Xenia Knoll (İsviçre)-Danka Kovinic (Karadağ) ikilisi karşısında çeyrek final için mücadele verecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.