TESK Genel Başkanı Palandöken:

TESK Genel Başkanı Palandöken:
"Olumsuz bölgesel koşullar nedeniyle köylerinden göçenlerin, kepenk kapatan esnafın geri dönüşü desteklenmeli"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, olumsuz bölgesel koşullar nedeniyle köylerinden göçenlerin, kepenk kapatan esnafın geri dönüşünün desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Palandöken, yaptığı açıklamada, çeşitli nedenlerle bulundukları yerleri terk eden çiftçi ve esnafın geri dönüşünün ekonomiye ve sosyal hayata önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Olumsuz bölgesel koşullar nedeniyle köylerinden göçenlerin, kepenk kapatan esnafın geri dönüşünün desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Esnaf ve sanatkarın işinin başına dönmesi, kepenklerin açılması desteklenmelidir. Dükkanlar açıldığında piyasalar canlanır, topluma ve insanlara gelecek adına güven gelir. Boşalan köyleri yeniden geri dönüşlerle dolduracak çiftçiler desteklenerek 30 bin lira hibenin yanında en az 2 damızlık hayvan verilirse köye dönüşler daha cazip hale gelir. Et üretimi artar, fiyatlar düşer.

Boşalan köylerimizin yeniden dolması ve meraların eski canlı günlerine geri dönmesi için Köye Geri Dönüş Projesi önemli. Proje 18-40 yaş arası genç çiftçilerin tekrar köye yerleşmelerini sağlayacak. Bu proje her kesim tarafından mutlaka desteklenmeli, cazip hale getirilmeli. Esnaf kepenk açarsa, köyler canlanırsa ülkemize bereket ve huzur gelir. Geri dönen vatandaşların vergilerine, elektrik su faturasına, BAĞ-KUR primlerine de kolaylık sağlanmalı. Bu konuda da uzun vadeli çalışma yapılmalı. Bu arada, memleketine geri dönen esnafa da gerekli kolaylıklar sağlanmalı ve bunlarda yaş şartı aranmamalı."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.