Tıp Fakültesi Hastanesinde Gerçeğini Aratmayan Tatbikat

Tıp Fakültesi Hastanesinde Gerçeğini Aratmayan Tatbikat
Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde gerçekleştirilen 'Bölgesel Deprem, Yangın ve Tahliye Tatbikatı' gerçeğini aratmadı.

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen 'Bölgesel Deprem, Yangın ve Tahliye Tatbikatı' gerçeğini aratmadı. 

Olası bir afet durumuna karşılık eğitim alan Meram Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanları, 'Meram Tıp Fakültesi çalışanları afete hazır' sloganı ile çıktıkları yola Necmettin Erbakan Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi olarak devam etmek istediklerini belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından tatbikat senaryosu oynandı. Daha önce öğretildiği gibi depremi karşılayan hastane çalışanları soğukkanlı ve bilinçli bir şekilde masaların yanında hayat boşluğu oluşturmak adına cenin pozisyonu ile depremin bitmesini bekledi. Hasta ve hasta yakınları yoğun bir kargaşa yaşarken, hastane personeli bilinçli davranarak soğukkanlılıklarını korumaya çalıştı. Yangın tatbikatında ise hastane personeli, daha önce düzenlenen tatbikatlarda yangın söndürme cihazlarını birebir kullanarak gerekli eğitimleri aldığından oldukça başarılı bir performans sergiledi.

Hastane bünyesinde başta onarım servisleri olmak üzere toplamda 7 adet sivil savunma servisi kuruldu. Başhekim Prof. Dr. Hamdi Arbağ telefon ve internet hatlarının kesik olmasından dolayı cep telefonu ile gerekli bilgi alışverişini sağlamaya çalıştı. Başhekim Prof. Dr. Hamdi Arbağ’ın Hastane Afet Planını (HAP) aktive etmesiyle çalışmalar koordineli bir şekilde yürütülmeye başlandı.

Tatbikatta senaryo gereği başta Kontrol ve Karargah Servisi olmak üzere Emniyet ve Kılavuz Servisi, İtfaiye Servisi, Kurtarma Servisi, İlkyardım Servisi, Sosyal Yardım Servisi ve Teknik Onarım Servisi toplandı. Çeşitli nedenlerden dolayı ekibe katılamayan personellerin yerine daha önce hiçbir ekipte görev verilmemiş personel dahil edildi.

AKUT, UMKE, itfaiye, 112, hastane güvenlik ekibi, hastane oyun ekibi, hastane kurtarma ekibi, hastane ilk yardım ekibi, hastane teknik ekibi, hastane söndürme ekibi, KOSKİ, MEDAŞ, GAZNET ekiplerinin de görev aldığı tatbikatta; hasarlı binadan yaralıların sedye ile bahçeye çıkarılması ve ilk yardım ekibi tarafından tedavi edilmesi, Hastane arama kurtarma ekibinin hazırlanması, güvenlik ekibinin tamamının olay yerine sevk edilmesi, hasar tespit çalışması vb. senaryolar tatbikatta oynandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.