Topraklarımıza Yönelik Tehditler Bitinceye Kadar Faaliyetler Sürecek

Topraklarımıza Yönelik Tehditler Bitinceye Kadar Faaliyetler Sürecek
Başbakan Yıldırım, "Terör unsurları tamamen ortadan kaldırılıncaya, sınırlarımıza, topraklarımıza ve vatandaşlarımıza yönelik tehditler tamamen bitinceye kadar faaliyetler devam edecek." dedi

ANKARA (AA) - Keçiören Metrosu'nun test sürüşünün başlaması dolayısıyla düzenlenen tören dolayısıyla Keçiören Belediyesi önünde halka hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, bugünün Keçiören için büyük bir gün olduğunu ifade etti.

Yıllardır dillere destan olan Keçiören Metrosu'nun bitmesine bir adım kaldığını belirten Yıldırım, metro inşaatının yıllar önce başladığını, o dönemde Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Keçiören, Kızılay-Çayyolu ve Sincan-Batıkent metrolarının inşaatlarına başladığını dile getirdi.

-"Gençler başka bir slogan bulsunlar"


Gazetede gördüğü bir haberi aktaran Yıldırım, "Diyor ki 'Sevgilim, aşkımız hiç bitmesin sürsün, Keçiören Metrosu gibi olsun. Hiç bitmesin sürsün.' Şimdi bu gençler, tabii üzülmesinler başka bir slogan bulsunlar. Keçiören Metrosu artık bitiyor ama onların aşkları bitmesin, sevgileri devam etsin. Bittiği gibi, şimdi burada da bitmiyor. Buradan 27 kilometre Çubuk’a kadar da metroyu uzatıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Atatürk Kültür Merkezi'nden de Kızılay Meydanı'na kadar 3,5 kilometre daha ilave yapıyoruz. Başkanın kısa günün ticareti. Onu da bugün kopardı. Hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

Keçiören Metrosu bittiğinde Ankara'da raylı sistemin 64 kilometreye ulaşacağını vurgulayan Yıldırım, "50'den fazla 60’a yakın durak... Artık Keçiören'den Ankara'nın merkezine gitmek çile olmaktan çıkacak. Keyifle, 15-16 dakikada Ankara'nın merkezindesiniz. Trafik yok, sıcak yok, eziyet yok, keyif var. Yolculuk keyfe dönüşecek. Ankara'ya da bu yakışır, sizlere de bu yakışır. Sizler değil misiniz 15 Temmuz'da da hainlere karşı dimdik duran. Keçiören, size de bu yakışır. Hizmetlerin en güzeli yakışır. Hayırlı uğurlu olsun." ifadesini kullandı.

-"Şehitler İstasyonu Keçiören Metrosunun başlangıç istasyonudur"


Ankara'dan, İstanbul, Eskişehir, Bilecik ve Konya'ya hızlı trenle gidilebildiğini anımsatan Yıldırım, 2019 yılında Sivas'a, Yozgat'a, Kırıkkale'ye kadar da hızlı trenle gidilebileceğini ve iki saatte Sivas'a ulaşılabileceğini bildirdi.

Hızlı trenle, İzmir'e, Bursa'ya, Kayseri'ye de gidilebileceğini aktaran Yıldırım, böylece Türkiye nüfusunun yüzde 55'ini oluşturan 15 büyük şehri Ankara'ya hızlı trenle bağlayacaklarını, AK Parti iktidarlarına da bunun yakıştığını ifade etti.

Başbakan Yıldırım, Keçiören metro hattında 9 istasyonun bulunduğunu ve başlangıç istasyonunun da 'Gazino İstasyonu' isimli bir istasyon olduğunu belirtti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i yanına çağıran Yıldırım, bir teklifinin olduğunu söyledi. Keçiören Metrosu'nun başlangıç istasyonuna "Şehitler İstasyonu" adını verdiklerini belirten Yıldırım, "Keçiören'de şehitlerin adını yaşatıyoruz. Artık 'Şehitler İstasyonu' Keçiören Metrosu'nun başlangıç istasyonudur." diye konuştu.

-"Tehditler tamamen bitinceye kadar faaliyetler devam edecek"


Başbakan Yıldırım daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Yıldırım, devam eden Fırat Kalkanı Harekatı için, "Terör unsurları tamamen ortadan kaldırılıncaya, sınırlarımıza, topraklarımıza ve vatandaşlarımıza yönelik tehditler tamamen bitinceye kadar faaliyetler devam edecek. PYD, YPG bunlar PKK'nın uzantısı terör örgütleridir. Bir isim yıpranınca başka bir isimle ortaya çıkıyorlar. Adamlar aynı adamlar. Bunlar Türkiye'nin, bölgenin canını yakan terör örgütlerinden başkası değildir. Onun için bizim bu konuda kararlılığımız devam etmektedir. Bu unsurlar, mutlaka Fırat'ın doğusuna, geldikleri yere gidecektir. Amerika Birleşik Devletleri'nin de bu yönde ülkemize defalarca taahhüdü vardır. Bu taahhütte herhangi bir değişiklik beklemiyoruz." ifadelerini kullandı.

-"Hiçbir terör örgütü bu topraklarda barınamayacak"


Terör örgütlerinin aynı aklın emrinde olduğuna dikkati çeken Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"FETÖ gitti, betö geldi, bölücü terör örgütü geldi. Kim gelirse gelsin. Topunuz birlikte gelsin. Karşınızda dimdik duran 79 milyon vatan evladı var. Evelallah bu millet, sahip çıktıkça hiçbir şer odağı, hiçbir terör örgütü bu ülkede, bu topraklarda barınamayacaktır. Bir yandan terör örgütleriyle, bölücülerle, FETÖ'cülerle ve ülkemizi rahatsız eden DAEŞ, PYD, YPG, bilumum şer odaklarıyla amansız mücadele verirken aynı zamanda da milletimizin, sizin özlem çektiği hizmetleri birer birer tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Türkiye, dünyada yaprak kımıldamazken, küresel kriz tüm hızıyla devam ederken dünyanın dördüncü büyük köprüsünü, haziranda, Osmangazi Köprüsü'nü açtık mı? Türkiye'ye de yakışan budur. 25 katrilyon dile kolay, 25 katrilyonluk projeyi yaptık. Bursa-İstanbul 45 dakika. Onlar konuşur, AK Parti yapar."

-"Bir kez daha davette bulunuyorum"


Adli Yıl Açılış Töreni hakkında yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Başbakan Yıldırım şunları söyledi:

"Bir kez daha hem Sayın Kılıçdaroğlu'na hem de Barolar Birliği Başkanı'na özellikle buradan bir kez daha davette bulunuyorum. Bir otel salonunda yapmak yerine devletin en prestijli mekanlarından bir tanesinde yapmak çok daha akıllıca, çok daha doğru bir karardır diye düşünüyorum. Beştepe, milletin yeridir. Kimsenin şahsi tasarrufunda olan bir yer değildir. Dolayısıyla milletin işleri de orada pekala en iyi şekilde yerine getirilebilir."

Muhabir: Selma Kasap,Kemal Karadağ

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.