Trabzon'daki FETÖ/PDY operasyonu

Trabzon'daki FETÖ/PDY operasyonu
Operasyon kapsamında aranan 2 şüpheli daha gözaltına alındı

TRABZON (AA) - Trabzon'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında aranan 2 şüpheli daha yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi görevlilerince, FETÖ/PDY'nin il yapılanması içinde bulundukları, örgüte yeni elemanlar kazandırdıkları ve finansman sağladıkları iddia edilen kişilere yönelik yürütülen soruşturma devam ediyor.

Soruşturma çerçevesinde aranan R.Ö. ile S.U. polislerce kent merkezinde gözaltına alındı. Trabzon Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri süren 2 kişinin yarın adliyeye sevk edileceği belirtildi.

R.Ö. ve S.U'nun yanı sıra dün Gürcistan'dan üzerinden Türkiye'ye giriş yaparken Artvin'in Hopa ilçesindeki Sarp Sınır Kapısı'nda gözaltına alınarak Trabzon'a getirilen H.A'nın polisteki işlemlerinin ardından Trabzon Adliyesine çıkartıldığı öğrenildi.

H.A'nın Cumhuriyet savcılığında ifadesinin alınması sonrası tutuklanması talebiyle sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldığı kaydedildi.

Trabzon merkezli soruşturma kapsamında şuana kadar bu kentin yanı sıra İstanbul, Artvin, Ordu, Samsun, Van, Artvin ve Bingöl'de gözaltına alınan 13 kişiden 11'nin serbest bırakıldığı ve bazıları yurt dışında olduğu belirlenen 12 kişinin de arandığı bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.