Türk Kızılayı 30 Ülkede Kurban Eti Dağıtacak

Türk Kızılayı 30 Ülkede Kurban Eti Dağıtacak
Yurt dışında Afrika, Asya ve Avrupa'da olmak üzere toplam 30 ülkede vekaletle kesim yapacak olan Türk Kızılayı, 1,5 milyon insana kurban eti dağıtacak

İSTANBUL (AA) - Yurt dışında Afrika, Asya ve Avrupa'da olmak üzere toplam 30 ülkede vekaletle kesim yapacak olan Türk Kızılayı, 1,5 milyon insana kurban eti dağıtacak.

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamaya göre, her yıl Kurban Bayramı'nda Kızılay Modeli ile vekalet sahipleri adına kurban kesimi gerçekleştiren Türk Kızılayı, bu yıl üç kıtada yaklaşık 31 bin hisse kurban keserek ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.

Bu yıl yurt içi ve yurt dışında 52 bin hisse kurban kesmeyi hedefleyen Türk Kızılayı, kampanya ile 1,5 milyon mazlumun sofrasına kurban eti ulaştıracak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, kampanyayı Balkanlar'da 7, Afrika'da 12, Güney Asya ve Kafkaslarda 5, Ortadoğu'da 5 ülke ve Kıbrıs'ta gerçekleştireceklerini belirtti.

Kınık, bu yıl yurt dışı faaliyetlerinde geçen yıla göre yüzde 50 artış öngördüklerini ifade ederek, vekaletini Türk Kızılayı'na verecek vatandaşlar için ücretlerin, yurt içinde 740 lira, yurt dışında 475 lira olarak belirlendiğini aktardı.

Türk Kızılayı, bu yıl Kudüs ve Gazze'de kurban kesimi yapacak
Abluka altındaki Gazze topraklarında da her yıl kurban kesen Türk Kızılayı'nın, bu yıl Kudüs ve Gazze olmak üzere iki ayrı noktada kurban kesimi gerçekleştireceğini ifade eden Kınık, kurban etlerinin, savaştan etkilenen insanların tedavi gördüğü hastanelerde, yetimhanelerde dağıtılacağını, abluka altında zor günler geçiren ailelere ulaştırılacağını kaydetti.

Kınık, Türk Kızılayı'nın, geçen yıl 20 bin vekalet sahibinin kurbanını yurt dışında kestiğini, bu yıl bu rakamın 31 bin vekalete çıkmasını ön gördüklerini vurguladı.

Kerem Kınık, hem yurt için de hem de yurt dışında Kurban Bayramı bereketinin yaşanması için büyük bir seferberlik başlattıklarını aktardı.

Yardımseverlerin verdiği vekaletlerle alınan kurbanların, İslami şartlara uygun kesilerek, kurban etlerinin Et ve Süt Kurumu'nun tesislerinde hijyenik şekilde konservelere dönüştürüleceğini belirten Kınık, bu yöntem sayesinde kurban etlerinin yıl boyunca sağlıklı şekilde ihtiyaç sahipleri tarafından tüketilebileceğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.