TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında soruşturma başlatıldı

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında soruşturma başlatıldı
Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında, 20.10.2022 tarihinde terör örgütü PKK/YPG'nin sözde yayın organına yaptığı açıklamalar nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında, 20.10.2022 tarihinde terör örgütü PKK/YPG'nin sözde yayın organına yaptığı açıklamalar nedeniyle, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 7/2 maddesi kapsamında "Terör örgütü propagandası yapmak" ve 5237 yılı Türk Ceza Kanununun 301/2. maddesi kapsamında "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçlarından, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

BAKAN BOZDAĞ: ONURLU, HAYSİYETLİ TÜRK TABİPLERİNİ TEMSİL ETMİYORLAR

Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya sert tepki gösterdi.

Bozdağ yaptığı açıklamada, "Türk Tabipler Birliği'nin temsilcisi zaten Türk tabiplerini temsil etmiyor bunlar. Yani ben onurlu, haysiyetli Türk tabiplerinin temsilcisi olduklarına inanmıyorum ve bugüne kadar terör örgütlerinin ağzıyla konuşmayı marifet zanneden kesimler." ifadelerini kulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.