Tabip odalarından TTB başkanına istifa çağrısı

Tabip odalarından TTB başkanına istifa çağrısı
Geçmiş sicili bozuk Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın PKK kanalında TSK'ya iftira atmasına odalardan tepki yağarken, derhal istifası istendi

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, terör örgütü PKK'nın sözde medya kuruluşunda katıldığı canlı yayında TSK'nın teröristlere yönelik kimyasal silah kullandığını iddia ederek Türk ordusuna iftira attı.

PKK KANALINDA TÜRKİYE DÜŞMANLIĞI

Sosyal medyada PKK terör örgütünün provokasyon ve algı hesaplarından paylaşılan bir videoda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütüne yönelik operasyonunda kimyasal silah kullandığı iftirası atıldı.

Hükümetten yapılan açıklamalara karşı algı ve manipülasyona devam eden PKK'lılara örgüte sempatisi ile bilinen Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Rasime Şebnem Korur Fincancı da katıldı.

pkk.jpg

"GÖRÜNTÜLERİ İZLEDİM, KİMYASAL KULLANILMIŞ"

Korur PKK'nın sözde yayın organlarından birine katılarak TSK ve Mehmetçik'e iftira attı. Görüntüleri izlediğini öne süren Korur, "kimyasal kullanılmış" iddiasında bulundu.

Korur konuya ilişkin şu ihanet dolu cümleleri kullandı:

"Daha önce de incelemiştim. Belliki sinir sistemini doğrudan tutan toksik gazlardan, kimyasal gazlardan, zehirli gazlardan biri kullanılmış durumda. Çok çeşitli kimyasal silahlar var. Her ne kadar kullanılması yasak ise de ne yazık ki bu yasaklanmış silahların çatışmalarda kullanıldığını da görüyoruz."

TABİP ODALARINDAN TEPKİ: HER ZAMANKİ GİBİ REDDEDİYORUZ

Terör örgütünün iftirasına sahip çıkarak bir kez daha PKK sözcülüğüne soyunan Şebnem Korur Fincancı'ya, Konya Tabip Odası'nın da aralarında olduğu çok sayıda odadan tepki geldi.

konya-tabip-odasi.jpg

Fincancı'nın istifaya davet edildiği ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türk Milletinin canına Türk Devletinin bekasına kast etmek amacıyla, ülke sınırları dışındaki düşmanlar tarafından kurulan terör örgütüne karşı gücünü bu asil milletin sinesindan alan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı meşru müdafayı iftiralar atarak karalayan zihniyeti kınıyor, Türk Tabipler Birliği Başkanının meslek örgütümüzü itibarsızlaştıran açıklamalarını her zaman olduğu gibi reddediyor ve derhal istifaya davet ediyoruz."

ttb.jpg

TTB'NİN SİCİLİ

Türk Tabipler Birliği (TTB), bugüne kadar ülkeyi ilgilendiren meselelerde karşı safta yer almasıyla dikkat çekti.

MEHMETÇİK’İ SUÇ İŞLEMEKLE İTHAM ETTTİLER!

Türkiye’de on yıllardır asker, polis öğretmen, kadın, yaşlı genç demeden katliam yapan eli kanlı, alçak bebek katili terör örgütü PKK’nın Doğu ve Güneydoğu kentlerini harabeye çevirdiği ve büyük kalkışmanın provasını yaptığı Hendek olaylarında Mehmetçik’in operasyonlarından rahatsız olan TTB, "Bu suça ortak olmayacağız" başlığıyla yayımlanan "Barış için Akademisyenler" bildirisine de ima attı.

‘ZEYTİN DALI’NA DA KARŞI ÇIKTILAR

Komşu ülke Suriye’de yüzbinlerce masum sivilin ölümünü seyreden, oralardan gelerek Türkiye’de onlarca sivilin hayatını kaybetmesini yerden TTB, Mehmetçik’in akan kanı durdurmak için başlattığı Zeytin Dalı Harekatına da “Savaş, doğada ve insanda tahribat yapan, toplumsal yaşamı tehdit eden, insan eliyle yaratılan bir halk sağlığı sorunudur” diyerek sözde “barış” söylemleriyle karşı çıktı ve bildiri yayımladı.

MAHKEMECE TESCİL EDİLDİ

TTB’nin bazıları daha önce görev yapan 11 Merkez Konseyi üyesi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik 24 Ocak 2018 tarihli açıklaması ile 1 Eylül 2016'daki Dünya Barış Günü'ne yönelik açıklamasına ilişkin "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan 1 yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

rasime-sebnem-1-1.jpg

ÜNİVERSİTELERDE ‘TÜRBAN SERBESTİSİ’NDEN RAHATSIZ OLDULAR

AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan, üniversitelerde türbanı serbest bırakan Anayasa değişikliğiyle ilgili de sokağa çıkan TTB, düzenlemeden büyük rahatsızlık duydu. “AKP özgürlüğü de, ülkenin diğer sorunlarını da türbanla örtmek istemektedir” sloganıyla yapılan açıklamada, “Tek bir mezhebin sözcüsü konumunda olan Diyanet İşleri Bakanlığı gözden geçirilmelidir, tüm inanç kesimlerinin talepleri karşılanmalı, zorunlu din dersleri kaldırılmalıdır.” denilerek din derslerinden ve Diyanet İşleri Başkanlığının varlığından duyulan rahatsızlık da açıkça dile getirilmişti.

ttbnin-yeni-baskaninin-kabarik-sicili-1601315889-7834.webp

ŞEBNEM KORUR FİNCANCI'NIN TÜRKİYE DÜŞMANLIĞI SİCİLİ

Adli Tıp Uzmanı olan Şebnem Korur Fincancı'nın Türkiye karşıtlığı sicili bir hayli kabarık.

TÜRK ASKERİNİ KATLİAM YAPMAKLA SUÇLADI

Türk askerinin hendek kazan teröristlere yönelik operasyonlar düzenlediği dönemde imza toplayan isimlerden biri olan Korur, Türk askerini Cizre'de katliam yapmakla suçlama hadsizliğini gösterdi.

SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMINI SAVUNDU

Ermenistan'ın soykırım yalanlarını da savunan Şebnem Korur Fincancı, verdiği bir röportajda "Bahattin Şakir, Teşkilatı Mahsusa'nın siyasi masa şefi. Özellikle de Ermenilerin katledilmesinde, soykırım sürecinden birinci derecede sorumlu olan kişilerden biri olarak adı geçen insan. Tabii bir hekimin, özellikle de insanların katledilmesinde oynadığı rol hepimiz için çok ağır” ifadelerini kullandı.

PKK ELEBAŞISI ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK İSTEDİ

Şebnem Korur Fincancı, İmralı'da tutuklu bulunan PKK elebaşı Abdullah Öcalan için kurulan "Öcalan'a Özgürlük Platformu"nun da kurucuları arasında yer aldı.

PKK GAZETESİNDE YAYIN YÖNETMENLİĞİ YAPTI

Rasime Şebnem Korur Fincancı, terör örgütü PKK'nın yayın organı olarak bilinen ve daha sonra kapatılan Özgür Gündem'in de bir dönem nöbetçi genel yayın yönetmenliği görevini de yaptı.

turk-tabipleri-birligi-logo.png

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TERÖR SEVİCİ

Benzer açıklamalarla çokça gündeme gelen Türk Tabipleri Birliği (TTB) için, “terörist seviciler” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı ve Recep Tayyip Erdoğan, Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) ismindeki 'Türk' ifadesinin kaldırılması gerektiğini söylemişti.

BAHÇELİ: KAPATILMALI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Türk Tabipleri Birliği'nin kapatılması gerektiğini ifade etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.