Türkiye-AB Suriyeli Sığınmacılara Yardım Programı

Türkiye-AB Suriyeli Sığınmacılara Yardım Programı
AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Timmermans:- "Temmuz ayı sonu itibariyle Türkiye'deki Suriyelilere yönelik 1 milyar avroluk projelerin gerçekleşmesi söz konusu olacak"- "AB Komisyonu, Türkiye'ye yönelik fonun serbest bırakılması için gerekli çabayı gösteri

GAZİANTEP (AA) - AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, "Temmuz ayı sonu itibariyle Türkiye'deki Suriyelilere yönelik 1 milyar avroluk projelerin gerçekleşmesi söz konusu olacak." dedi.

Timmermans, Gaziantep Üniversitesi Kongre ve Sanat Merkezi'nde, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile Türkiye-AB Suriyeli Sığınmacılara Yardım Programı'na katıldı.

Programa ilişkin ortak basın toplantısında Timmermans, konuşmasına Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkür ederek başladı.

Gaziantep'te bugün gördüklerinin kendileri için çok önemli olduğunu dile getiren Timmermans, "Gerçekten, buraya bu kadar büyük sayıda sığınmacının gelmesi çok büyük bir olay. Tüm Avrupalılar bunu görmeli. AB olarak bu konuda yalnız olmadığınızı söylemek istiyorum." diye konuştu.

Timmermans, Başbakan Davutoğlu ve hükümetinin anlaştıkları şartlara tamamen sadık kaldığını ve aynen uyguladığını vurgulayarak, "AB Komisyonu, Türkiye'ye yönelik olarak fonun serbest bırakılması için gerekli çabayı göstermektedir. Çünkü gerçekten, anne ve babaların çocukları için iyi bir gelecek umut edebilmelerini istiyoruz. Bugün gördüğümüz okuldaki çocukların neşesi gerçekten çok etkileyici. Tabii ki onlara eğitim vererek parlak bir geleceğe hazırlamak lazım ki ülkelerine geri döndükleri zaman özgür Suriyeliler olarak hayatlarına devam edebilsinler. Temmuz ayı sonu itibariyle Türkiye'deki Suriyelilere yönelik 1 milyar avroluk projelerin gerçekleşmesi söz konusu olacak." ifadesini kullandı.

Bu konuda aynı dayanışmayı Avrupa’da da göstermeleri gerektiğini dile getiren Timmermans, "Türkiye’de gördüğümüz dayanışmayı pek çok ülkede gördük. Almanya'da olan bitine baktığınızda, pek çok çabanın sıradan insanlar tarafından yapıldığını görüyoruz. Sıkıntıdaki bir insana yardım edilmesi için bireyler kendilerini ortaya koyuyorlar. Bu da bize geleceğimizle ilgili iyimser olmamızı sağlıyor." ifadelerini kullandı.

İngiliz şair William Shakespeare'in 400 yıl önce merhametle ilgili söylediği bir söze vurgu yapan Timmermans, "Gerçekten Türk halkının Suriyelilere yönelik yaptıklarına baktığımız zaman bunu hatırlıyorum. Sözde diyor ki 'Merhamet bir yangın gibidir, yukardan yağar ve insanları iki defa kutsar. Yardımı, merhameti, alanı ve vereni kutsar.' Gerçekten Türk halkı gösterdiği insaniyet seviyesiyle bunu fazlasıyla hak etmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.