Türkiye Futbol Direktörü Terim: Kosova Maçını İyi Bitirirsek Avantajlı Duruma Geliriz

Türkiye Futbol Direktörü Terim: Kosova Maçını İyi Bitirirsek Avantajlı Duruma Geliriz
Türkiye Futbol Direktörü Terim, "Haziran ayındaki Kosova maçını da iyi bitirirsek, çok avantajlı bir duruma geleceğimizi düşünüyorum." dedi

ANTALYA (AA) - Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda 2-0 kazandıkları Finlandiya maçında rahat bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Terim, müsabakaya iyi başladıklarını belirterek, "Golleri erken bulduk." dedi.

Arda Turan, Yunus Mallı, Volkan Şen, Olcay Şahan ve Cenk Tosun gibi 5 hücumcu ile maça başladıklarını hatırlatan Terim, şöyle konuştu:

"Kendi alanımızı iyi kapatan, her zaman değil ama zaman zaman rakibi sıkıştıran, geçişlerde kaptığı toplarda rakibi sıkıntıya sokan bir futbol oynadık. Orta sahaya Selçuk'un yanına Arda'yı koydum. İkisi çok da iyi oynadı. Niyetimiz çok açıktı ve bundan ödün vermek istemedik. İkinci yarı Okay'ın oyuna girmesiyle daha güvenli hale geldik. Rakip bizi hiç zora sokamadı. Mehmet Topal, Ömer Toprak, İsmail Köybaşı ve Gökhan Gönül, Selçuk İnan ile müthiş oynadı."

Rahat bir galibiyet elde ettiklerini aktaran deneyimli teknik adam, "Pozisyon vermedik. Zaman zaman pozisyonlar bulduk. İzlanda gibi Finlandiya da çok uzun oyunculardan kurulu bir takım. Bazen sıkışmamızı buna bağlamak lazım. Kimsenin tedirgin olduğunu zannetmiyorum. Rahat bir maç oynadık." ifadelerini kullandı.

"Kosova maçını iyi bitirirsek avantajlı duruma geliriz"

Fatih Terim, Kosova ile haziran ayında Arnavutluk'ta yapacakları maçı kazanmaları durumunda, grupta avantajlı duruma geleceklerini belirtti.

Her maçın kendisine göre önemli olduğunu aktaran Türkiye Futbol Direktörü Terim, "Kosova, bizim için ciddi bir maç olacak. 11 Haziran'da Arnavutluk'ta oynayacağız. Kosova, her zaman herkese her şeyi yapabilecek bir takım. Bugün doğru oynadık. İlk yarının son saniyesinde direğimizden dönen topun haricinde pozisyon vermedik. Çok sayıda pozisyon bulduk. Aldığımız 3 puan çok önemliydi." açıklamasında bulundu.

Hırvatistan ve İzlanda ile iç sahada oynayacaklarını hatırlatan Terim, şöyle devam etti:

"Haziran ayındaki Kosova maçını da iyi bitirirsek, çok avantajlı bir duruma geleceğimizi düşünüyorum. Ondan sonra Hırvatistan için herhangi bir teknik adam, 'Sahamızda oynamak büyük avantaj.' diyemez ama seyirciyle oynamak bir avantajdır. Hırvatistan ve İzlanda her yerde herkese her şeyi yapabilir. Oyuncularımızı tebrik ediyorum. Antalya şehrine ve seyircisine teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız bizden desteklerini esirgemedi. Sağ olsun bakanlarımızla yanımızda olduğunu ifade etti. Güzel bir gün yaşadık."

Terim, 2-0'dan sonra farka gidebileceklerini vurgulayarak, "Çok daha farklı sonuç alabilirdik. Her beraberlik, her mağlubiyet bizi sıkıntıya sokacak. Bu durumda oynamak çok kolay değil. Hatanın bedelinin ağır olduğu bir ortamda oynamak kolay değil. 2-0'da oyun kopmaz. Oyunu kontrol ederek gitmek bizim için çok önemli. Pozisyon vermemek çok önemli. Daha iyisini yapabiliriz. Bundan eminim." şeklinde görüş belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: Gelecek için ümitliyiz

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda A Milli Takım'ın Finlandiya karşısında aldığı 2-0'lık galibiyetin önemini vurgulayarak, daha da iyi olunacağına inandığını söyledi.

Antalya Stadı'nda yapılan karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla çok güzel bir maç oynandığını belirtip, milli takım oyuncularını ve teknik heyetini tebrik etti.

Stadı dolduran futbolseverlere teşekkür eden Bakan Kılıç, "İyi bir avantaj yakalamak üzereyiz. Bu akşamki maçların sonucuna göre grupta durum şekillenecek ama iyi oynadık, istekliydik. Güzel bir futbol sergilendi. Dolayısıyla gelecek için ümitliyiz. İyi olacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki maçlara daha yoğun bir şekilde hazırlanıp, yolumuza en iyi şekilde devam etmek istiyoruz." diye konuştu.

"En kuvvetli aday biziz"

Kılıç, Türkiye'nin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2024) ev sahipliği yapmak için aday olmasıyla ilgili iddialı konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde başlayan altyapı yatırımlarıyla Türkiye'nin bu tip organizasyonları çok rahatlıkla yapabilecek seviyeye ulaştığını aktaran Bakan Kılıç, şunları kaydetti:

"Yapılan statlar ve mevcut altyapı ile Avrupa Şampiyonası ev sahipliği için dört dörtlük hazırız. Bu anlamda en kuvvetli aday biziz. Dolayısıyla çok iyi bir şekilde sonuçlanacağını ümit ediyorum. Önümüzde bir yıl var. Yoğun bir lobi faaliyetiyle, federasyonumuzla beraber burada en iyi çalışmayı yapacağız. En iyi hazırlığı yapacağız ve bir sene sonra inşallah Türkiye'ye 2024 Avrupa Şampiyonası ev sahipliğini kazandıracağız diye ümit ediyoruz."

Arda Turan: Zor bir 90 dakikaydı

Milli futbolcu Arda Turan, Finlandiya karşısında önemli bir maça çıktıklarını kaydederken, Cenk Tosun'un bulduğu erken gollerin kendilerini rahatlattığını dile getirdi.

Erken gelen goller sonrası oynanması gerektiği gibi oynadıklarını aktaran Arda, "Zor bir 90 dakikaydı. Mücadele gerekiyordu ve 3 puanla ayrıldık. Bizim için önemliydi. Eylül ayında her şeye yeniden başlamış şekilde, play-off etabına gidecek pozisyonda olabiliriz. Antalya seyircisine teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Cenk Tosun: 24 Mart şanslı günüm

Finlandiya karşısında milli takımı galibiyete taşıyan gollerin sahibi olan Cenk Tosun, yaşadığı mutluluğu dile getirdi.

Karşılaşmaya 3 puan parolasıyla çıktıklarını anlatan Cenk, şunları söyledi:

"Finlandiya maçını 3 puanla bitirdik. Haziran'da oynayacağımız Kosova maçını da kazanıp, yarışta daha güzel yerlere gelmek istiyoruz. Takımı kutlamak istiyorum. Herkes elinden geleni yaptı. Gollerimden dolayı çok mutluyum. Geçen yıl da 24 Mart'ta İsveç'e karşı 2 gol atmıştım. Bugün de 2 gol attım. 24 Mart şanslı günüm. Antalya Stadı da benim için uğurlu bir yer. Milli takımdaki 5 golümün 4'ünü burada atmışım."

Finlandiya A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörünün maç sonu açıklamaları

Finlandiya A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Markku Kanerva, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda 2-0 kaybettikleri maçta Türkiye'nin iyi bir oyun ortaya koyduğunu söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Kanerva, "Oyuna kötü başladık. İki erken gol yedik. Bizim açımızdan iyi olmadı. İlerleyen dakikalarda daha iyi mücadele ettik. Hatta ilk yarının sonuna doğru birkaç pozisyon yakaladık ama değerlendiremedik. İkinci yarıda oyuna hakim olmaya çalıştık ancak Türkiye takımı güçlü olduğu için bunda pek başarılı olamadık." diye konuştu.

Fin teknik adam, ay-yıldızlı ekibin Dünya Kupası'na katılma şansının devam ettiğini aktararak, "Türkiye'yi tebrik ediyorum. Çok iyi bir takımınız var. İki güzel gol atıldı. Takım olarak iyi oynadılar. Bu galibiyetle Türkiye'nin Dünya Kupası'na katılmasıyla ilgili şansının devam ettiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Antalya Stadı'ndaki atmosferi de öven Kanerva, "Stadyumdaki atmosferden dolayı taraftarı da tebrik etmek istiyorum. Bizim oyuncularımız için de güzel bir tecrübe oldu. Böyle bir karşılaşmada ve atmosferde oynadığımız için mutluluk duyduk." şeklinde görüş belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.