Türkiye genelinde karantinaya alınan il ve ilçeler

Türkiye genelinde karantinaya alınan il ve ilçeler
Koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye genelinde birçok il, ilçe ve köylerde karantina tedbirleri uygulanıyor. Karantina uygulanan bölgeler neresi? Türkiye'de hangi il ve ilçelerde karantina uygulanıyor?

KASTAMONU

Kastamonu'da bir köy ile 4 mahalle daha yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kastamonu Valiliğinden yapılan açıklamada, ilçe hıfzıssıhha kurullarının kararları doğrultusunda, Çatalzeytin ilçesine bağlı Kaşlıca köyü ile Azdavay ilçesine bağlı Sıra köyü Pazaryeri Mahallesi, Pınarbaşı ilçesine bağlı Kalaycı köyü Derecik Mahallesi, Taşköprü ilçesine bağlı Kabalar köyü Diller Mahallesi ve Tosya ilçesine bağlı Yağcılar köyü Göl Mahallesi'nin karantinaya alındığı ifade edildi.

Kentte daha önce de Devrekani ilçesine bağlı Hasırlı köyü ile Ahlatçık köyünün Karacataş Mahallesi karantinaya alınmıştı.

SİVAS

Sivas Valiliğinden yapılan açıklamada, Zara’da 1, Doğanşar’da 1 köy karantina altına alındı.

Açıklamanın tamamı şu şekilde;

“Koronavirüs (Covid-19) salgınının vatandaşlarımızın hayatını tehdit etmesini engellemek, toplum sağlığını korumak ve köylerimizin sosyal izolasyona geçmelerini sağlamak üzere, Zara’nın Tuzlagözü köyü ve Doğanşar’ın Darıkol köyü İlçe Hıfzıssıhha Kurullarınca karantina kararı alınarak, köylere giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır. Yasaklara uymayan sorumlular hakkında, gereken tüm cezai yaptırımlar uygulanacaktır.”

KARANTİNADAKİ KÖY SAYISI 10’A YÜKSELDİ

Daha önce de Akıncılar, Koyulhisar, Yıldızeli ve Suşehri ilçelerine bağlı 8 köyün karantinaya alındığını açıklanmıştı. Böylelikle Sivas’ta toplamda 10 köy karantinaya alındı.

ÇORUM

Çorum’da korona virüs tedbirleri kapsamında bir köy daha karantinaya alındı.

Çorum Valiliğinden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “İlimiz Mecitözü İlçesi Fındıklı Köyü, Sungurlu İlçesi Oyaca Köyü ve Laçin İlçesi Çamlıpınar Köyü’nden sonra Kargı İlçemize bağlı Oğuz Köyü, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin 02.04.2020 tarihli ve 2020/042 nolu kararı ile 03.04.2020 tarihi saat 08.00 itibariyle 14 gün süreyle karantina altına alınmıştır” denildi.

Kargı ilçesi'ne bağlı Oğuz Köyünün bugün karantinaya alınması ile Çorum'da karantinaya alınan köy sayısı 4'e yükselmiş oldu.

KONYA

Argıthanı mahallesi karantina altına alındı

İzmir'den bir yakının cenazesine katılmak için Argıthanı Mahallesi'ne gelen kişi, dün yüksek ateş şikayeti üzerine hastaneye başvurdu. Yapılan koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine, ailesi ve temasa geçtikleri kişiler sağlık ekipleri tarafından takibe alındı. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu' kararıyla yaklaşık 3 bin nüfuslu mahalle bugün karantinaya alındı. Mahalle halkı sokağa çıkartılmazken, Ilgın Belediyesi ekipleri de dezenfeksiyon çalışması yaptı. Jandarma da mahallenin giriş ve çıkışlarını kapattı.

Beyşehir Esence mahallesi karantina altına alındı

Beyşehir ilçesinin Esence Mahallesi'nin dünden itibaren karantinaya alınması üzerine Konya'da karantinaya alınan mahalle sayısı 2'ye yükseldi. Karantinanın ikinci bir emre kadar süreceği belirtildi. Jandarma ekiplerinin mahalleye girişe ve mahalleden çıkışa izin vermediği görüldü.

Akören’e giriş çıkışlar yasaklandı

Konya Valiliği'nin aldığı kararla Akören ilçesine zorunlu gerekçeler harici giriş ve çıkışlar yasaklandı. Karara göre kamu çalışanları ve ticari faaliyetler için geldiklerini belgeleyenler hariç ilçeye giriş ve çıkış yapılamayacak.

KARS

Kars'ta bir köy daha koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı

Kars'ın Selim ilçesi Benliahmet köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri çerçevesinde karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, koronavirüs salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında Benliahmet köyünün, bugün itibarıyla karantinaya alındığı bildirildi.

Açıklamada, köye giriş ve çıkışların durdurulduğu belirtildi.

Kars'ta daha önce Dağpınar beldesi Merkez Mahallesi ile Digor ilçesi Türkmeşen, Susuz ilçesi Erdağı ve Kağızman ilçesi Karabağ köyleri karantinaya alınmıştı.

SAKARYA

Sakarya şehir merkezinde bir sokak karantina altına alındı

Dünya'da küresel salgın olarak ilan edilen korona virüs tedbirleri kapsamında Sakarya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı kararla Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde bulunan bir mahalle karantina altına alındı. Koruyucu elbiseler giyen polis ekipleri, sokağı kapatarak giriş ve çıkışlara 2'nci bir emre kadar izin vermeyecek.

Dünya'da küresel salgın olarak ilan edilen korona virüs tedbirleri kapsamında alınan önlemler devam ediyor. Bu kapsamda Sakarya'nın Adapazarı ilçesi Şeker Mahallesinde bulunan Mete Sokak, Sakarya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı kararla karantina altına alındı. Salgının bir an önce engellenerek vatandaşın sağlık güvenliğinin korunması için karantina altına alınan sokak giriş ve çıkışlarında polis ekipleri koruyucu elbiseler giyerek geniş güvenlik önlemleri aldı.

Cam ve balkonlara çıkan vatandaşlar ne olduğunu anlamaya çalıştı

Öte yandan, sokak üzerinde oturan ve ne olduğunu anlamak için dışarıya çıkan vatandaşlar ise o anları meraklı gözlerle izledi. Adapazarı Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya ise bölgeye gelerek yetkililerden bilgi aldı.

ARTVİN

Artvin'in Borçka ilçe merkezi ve ona bağlı Aralık köyünün ardından, Şavşat ilçesine bağlı Aşağı Koyunlu köyü de Korona virüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Artvin'de yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında tedbirler ve karantinalar artıyor. Şavşat Kaymakamlığından yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında ilçeye bağlı Aşağı Koyunlu köyünün bugün itibarıyla 15 gün boyunca karantinaya alınmasına karar verildiği belirtildi. Karantina kapsamında uyulması gereken kurallara da dikkat çekilen açıklamada, kurallara uyulmaması durumunda ilgili kurumlarca cezai işlem uygulanacağını kaydedildi.

Son kararın ardından Artvin'de bir ilçe, iki köy olmak üzere karantina sayısı üçe çıktı.ORDU

Ordu'da bir mahallede karantina uygulanıyor

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, koronavirüs salgınının bir an önce engellenmesi ve vatandaşların sağlık güvenliğinin korunması tedbirleri kapsamında İl Hıfzıssıhha Kurulunun yeni tedbirler aldığı belirtildi.

İlçenin Elbeyi Mahallesi Kazancılı Küme Evleri mevkisinde, çeşitli sebeplerle diğer illerden dönüşlerin artması, yapılan testler sonucunda koronavirüs vakalarının tespit edilmesi, olası vaka ve bunların temaslıları sonucu ev karantinasında kişiler bulunması nedeniyle bu yerleşim yerinde salgının kontrol altına alınması amacıyla bugünden itibaren ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina kararı alındığı ifade edilen açıklamada, Kazancılı Küme Evleri mevkisinin giriş ve çıkışlara kapatıldığı kaydedildi.

Açıklamada, karantina kararına uymayanlar hakkında idari ve adli işlem başlatılacağı da vurgulandı.

MALATYA

Malatya'nın Darende, Hekimhan, Arapgir, Pütürge ve Kuluncak ilçelerindeki 5 mahalle, corona virüs salgını nedeniyle karantina altına alındı. Karantina kararı ile birlikte toplam nüfusu bini aşan 5 mahalleye giriş ve çıkışlar yasaklandı, güvenlik önlemleri artırıldı.

Kente farklı illerden ve yurt dışından gelenlerin Darende, Hekimhan, Arapgir, Pütürge ve Kuluncak ilçelerindeki yakınlarının yanlarına gitmesinin ardından 7 kişi, yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvurdu. Şüphe üzerine gözlem altına alınan 7 kişiye yapılan corona virüs testleri pozitif çıktı. Bunun üzerine 7 hastanın yaşadığı Darende ilçesinin 800 nüfuslu Ilıca Mahallesi, Arapgir ilçesinin 120 nüfuslu Eğnir Mahallesi, Hekimhan ilçesinin 102 nüfuslu Kozdere Mahallesi, Pütürge ilçesinin 86 nüfuslu Sahilköy Mahallesi ile Kuluncak ilçesinin 232 nüfuslu Kaynarca Mahallesi karantina altına alındı.

Jandarma ekipleri, 5 mahallenin giriş- çıkışlarına barikat kurdu. Mahallelere giriş ve çıkış izni verilmezken vatandaşların ihtiyaçları jandarma tarafından karşılanmaya başlandı.

Sağlık ekipleri de mahalle sakinlerinin ateşlerini ölçerek, kontrollerini yapmaya başladı. Yüksek ateş tespit edilenler, Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi'ne götürülüyor.

KARAMAN

Karaman Valiliği korona virüs tedbirleri kapsamında bir köyün karantinaya alındığını duyurdu.

Karaman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Ayrancı İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun 02.04.2020 tarih ve 13 No'lu kararı doğrultusunda korona virüs (Covid-19) ile mücadele tedbirleri kapsamında salgının önlenmesi, halk sağlığının korunması amacıyla 02.04.2020 Perşembe günü saat 19.00'dan itibaren Ayrancı ilçesine bağlı Berendi köyü giriş ve çıkışlara kapatılarak karantina altına alınmıştır. Söz konusu karar gereğince adı geçen köyümüzde vatandaşlarımızın kesinlikle bir araya gelmemeleri, evlerinde kalarak köy sınırları dışına çıkmamaları, izolasyon kurallarına uymaları gerekmektedir" denildi.

SİİRT

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Akgeçit köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, köyde ikamet eden 2 kişinin Kovid-19 tetkik sonucunun pozitif çıkması üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla giriş ve çıkışa kapatılan köyün karantina altına alındığı bildirildi.

Köyde sağlık başta olmak üzere tüm ihtiyaçların karşılanması için gerekli tedbirlerin alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Akgeçit köyümüzde 2-16 Nisan 2020 tarihleri arasında 14 günlük karantina uygulamasına geçilmiştir. Kovid-19 salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla Akgeçit köyündeki insan sirkülasyonunun salgın riskine bağlı olarak durdurulmasına, köydeki vatandaşlarımızın kesinlikle bir araya gelmemelerine ve evlerinde kalarak izolasyon kurallarına uymalarına, ilçe Hıfzıssıhha Kurulunca oy birliğiyle karar verilmiştir."

YOZGAT

YOZGAT'ta, koronavirüs tedbirleri kapsamında 2 köyde alınan karantina uygulaması devam ediyor.

Yozgat'ta, koronavirüs salgınının kontrolü amacıyla, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27 ve 72'inci maddeleri kapsamında 28 Mart´ta Çekerek ilçesine bağlı Yukarıkarahacılı, bir gün sonra da merkeze bağlı Derbent köyü karantinaya alındı. Karar sonrası, her iki köyün giriş ve çıkışları kapatılırken, jandarma köy girişinde önlem aldı. Halkın temel ihtiyaçlarının karşılandığı köylerde sessizlik hakim olurken, yetkililerin sürekli iki köyün muhtarı ile irtibat halinde olduklarını belirtildi. Yozgat Valisi Kadir Çakır´ın başkanlık ettiği Pandemi Kurulu, yapılacak değerlendirme ve tespitler doğrultusunda karantina süresini belirleyecek

ZONGULDAK

Zonguldak'ın Devrek ilçesine bağlı Velibeyler köyünün 78 kişilik Merkez Mahallesi'nde karantina devam ediyor.

Devrek Umumi Hıfzısıhha Meclisi, 30 Mart'ta ilçeye bağlı Velibeyler Köyü Merkez Mahallesi'ni karantinaya aldı. Karantina kararının ardından jandarma ekipleri mahallenin giriş ve çıkışlarını kapattı. Mahallede yaşayan 78 kişinin acil ve temel ihtiyaçları jandarma, muhtarlık ve Devrek Kaymakamlığınca karşılanıyor. Vatandaşlara sık sık evlerinden çıkmamaları konusunda uyarıda bulunuluyor.

Velibeyler Muhtarı Celal Kiren, 291 kişinin yaşadığı köylerinde Merkez Mahallesi'nin karantina altına alındığını söyledi. Kendi evininde karantina bölgesinde kaldığını belirten Kiren, "Merkez Mahallesi komple karantina altına alındı. Giriş ve çıkışları jandarma tutuyor. Bizde elimizden geldiğince vatandaşa yardımcı oluyoruz. Taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. Kaymakamlık ve jandarma hep birlikte buradayız. Sağlık sorunlarında bir sıkıntı yok. Ufak şeyler oldu mu ambulansla götürüyoruz.

BATMAN

Batman'ın Sason ilçesinde bir köy ve ilçe merkezindeki 3 adres karantinaya alındı.

VAN

Van’ın Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi korona virüs tedbirleri kapsamında karantinaya alınırken, vatandaşların bu süreçte mağdur olmaması için içerisinde temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu gıda torbaları 406 aileye ulaştırıldı.

DOĞU KARADENİZ’DE KARANTİNA DEVAM EDİYOR

Rize'nin Kendirli beldesi ve 4 köy ile Artvin'in Borçka ilçesine bağlı Camili Köyü, Gümüşhane'nin Yukarı Yulaca Köyü, Trabzon'un Hayrat ilçesine bağlı, Yeniköy, Pazarönü ve Geçitli mahalleleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Giresun'un Çamoluk ilçesinde bağlı Karadikmen köyünde de karantina uygulaması devam ediyor. Yozgat, Malatya, Tunceli, Kütahya’nın Simav ilçesine 24 kilometre uzaklıkta bulunan, 250 hanelik Yeşildere köyü karantinaya alındı. Çankırı, Çanakkale, Bayburt, Çorum, Düzce ve Kars'taki bazı mahalle ve köylere karantina nedeniyle giriş ve çıkışlar yapılmıyor. Mahalle ve mezralardaki karantina 14 gün sürecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.