Türkiye'den Yemen'e gönderilen yardım malzemeleri

Türkiye'den Yemen'e gönderilen yardım malzemeleri
Türkiye'nin çatışmalardan etkilenen halka gönderdiği gıda ve sağlık malzemeleri Aden kentindeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başlandı

Türkiye'nin ülkedeki çatışmalardan etkilenen halka destek için gönderdiği gıda, ilaç ve yardım malzemeleri Yemen'in Aden kentinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başlandı.

Aden Valiliği Sağlık İşlerinden Sorumlu Danışman Salih el-Hakem, ülkesine sunduğu yardımlardan dolayı kardeş ülke Türkiye'ye teşekkürlerini ileterek, "Ülkemizin içinde bulunduğu zor günlerde sunulan bu yardımlar, Türkiye'nin hem devlet hem de halk olarak Yemen halkının yanında yer aldığını gösteriyor." dedi.

Hakem, şehit aileleri, yetimler, ihtiyaç sahipleri ve sosyal desteğe muhtaç vatandaşlara ulaştırılmak üzere gıda ve sağlık malzemelerinden oluşan yardımların dağıtım işleminin başladığını söyledi.

Aden Valisi Sekreteri Vaddah ez-Zubeydi ise Aden'in tamamındaki bin 41 şehit ailesinin yanı sıra yaşlı, yetim ve engelli vatandaşların yardımlardan istifade edeceğini belirterek, kalan yardımların, önümüzdeki günlerde Aden ve çevre bölgelerde dağıtılacağını kaydetti.

Ülkedeki çatışmalardan etkilenen Yemenlilere destek amacıyla Türkiye'den gönderilen 5 bin tondan fazla gıda ve sağlık malzemesi yardımı, 28 Şubat'ta geçici başkent konumundaki Aden'de yetkililere teslim edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.