Türyak, "Örnek Kıdemli Vatandaşları" İstanbul'da Ağırlayacak

Türyak, "Örnek Kıdemli Vatandaşları" İstanbul'da Ağırlayacak
Dernek, “Dünya Yaşlılar Günü” kapsamında düzenlenen uluslararası bir etkinlikle 2017 yılının “Örnek Kıdemli Vatandaş”larını İstanbul'da bir araya getirecek

ANKARA (AA) - Yaşlılık Konseyi Derneği (TÜRYAK), “Dünya Yaşlılar Günü” kapsamında düzenlenen uluslararası bir etkinlik ile 2017 yılının “Örnek Kıdemli Vatandaş”larını İstanbul'da ağırlayacak.

Yaşlıların sesi ve yaşlı haklarının savunucusu olan TÜRYAK, 2017 yılının "Örnek Kıdemli Vatandaş"larını Dünya Yaşlılar Günü vesilesiyle düzenlenecek uluslararası bir etkinlik ile 29-30 Eylül tarihlerinde İstanbul'da bir araya getirecek.

TÜRYAK tarafından, her yıl 60 yaş üstü, meslek hayatında başarılı, sosyal faaliyetlerde öncü ve lider, hayata bağlılığını ve yaşam sevincini sürdüren, toplumun takdir ve sevgisini kazanmış örnek kişilik sergileyenler arasından seçilirken, "Örnek Kıdemli Vatandaş"lar bu yıl ise yurt içinde büyükşehir belediyeleri ve sivil toplum örgütleri tarafından, yurt dışında ise Dışişleri Bakanlığınca belirlendi.

Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından gelecek ve yaşadıkları ülkedeki Türkleri ve Türkiye’de yaşadıkları şehirleri temsil edecek olan 40 "Örnek Kıdemli Vatandaş" ve 3 “Örnek Kıdemli Sanatçı”, 29 Eylül tarihindeki çalıştayda gençlerle bir araya gelerek deneyimlerini aktaracak ve 30 Eylül'deki ödül törenine katılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.