"Üç Kuruşluk Opera" seyirciyle buluştu

"Üç Kuruşluk Opera" seyirciyle buluştu
İSTANBUL (AA) - Bertolt Brecht'in oyunu "Üç Kuruşluk Opera", tiyatro topluluğu Berliner Ensemble'ın prodüksiyonu ve Robert Wilson'ın yorumuyla İstanbul'da...

İSTANBUL (AA) - Bertolt Brecht'in oyunu "Üç Kuruşluk Opera", tiyatro topluluğu Berliner Ensemble'ın prodüksiyonu ve Robert Wilson'ın yorumuyla İstanbul'da sahnelendi.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından ENKA Vakfı sponsorluğunda gerçekleştirilen "Üç Kuruşluk Opera" gösteriminden sonra İstanbul Tiyatro Festivali'nin üçüncü Onur Ödülü, 1949'da Bertolt Brecht tarafından kurulan Berliner Ensemble'a verildi.

Topluluk adına ödülü İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı'nın elinden alan topluluğun artistik direktörü Claus Peymann, ödülün ilk defa bir tiyatro topluluğuna verilmesinden mutluluk duyduğunu belirtti.

Peymann, "Bu ödülü Bertolt Brecht'e adanmış bir ödül olarak algılıyoruz. O, olağanüstü bir tiyatro sanatçısı." dedi.

Berliner Ensemble'ın sanat yönetmeni Claus Peymann ile yönetmen Robert Wilson, Pera Müzesi'nde birer söyleşi de gerçekleştirecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.