Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler
AKPM Başkanı, doğudaki ayrılıkçıların 2 Kasım'da yapacakları sözde seçimleri kınadı

PARİS  (AA) – Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Anne Brasseur, Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçıların tek taraflı ilan ettiği "Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri"nde 2 Kasım'da yapılacak sözde seçimleri kınadı.

Brasseur, yaptığı yazılı açıklamada, seçimlerin, 5 Eylül’de imzalanan Minsk protokolüne aykırı olduğunu belirterek seçimlerin kırılgan barış sürecine zarar vermekten öte bir faydası olmayacağını bildirdi.

Seçimleri gayri meşru olarak niteleyen Brasseur, ‘’AKPM olarak bu seçimleri tanımayacağız’’ ifadesini kullandı.

Ukrayna parlamentosu, son olarak, doğudaki ayrılıkçıların 7 Aralık'ta, Ukrayna yasaları çerçevesinde yerel seçimler yapmasını öngören "Özel Statüsü" yasasını onaylamıştı.

 Doğudaki Rusya yanlısı ayrılıkçılar, Ukrayna'da pazar günü düzenlenen erken genel seçimlerin kendilerini bağlamadığını kaydederken, 2 Kasım'da "Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri"nde parlamento ve başkanlık seçimleri düzenlemeyi planlıyor.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.