'Umuda Yolculuk' 3 Ayın Zirvesinde

'Umuda Yolculuk' 3 Ayın Zirvesinde
Avrupa'da daha iyi bir yaşama kavuşmak ümidiyle Ege Denizi ve Akdeniz'den yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan göçmenlerin "umuda yolculuğu" son 3 ayın zirvesine çıktı

İZMİR (AA) - Avrupa'da daha iyi bir yaşama kavuşmak ümidiyle Ege Denizi ve Akdeniz'den yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan göçmenlerin "umuda yolculuğu" son 3 ayın zirvesine çıktı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin ağustos ayının 20 gününde yakaladığı göçmen sayısı, haziran ve temmuz ayını geride bırakarak 918'e yükseldi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, iç karışıklık, ekonomik ve siyasi belirsizlikler nedeniyle ülkelerini terk ederek daha iyi bir yaşam ümidiyle Avrupa'ya yasa dışı yollardan geçmeye çalışan göçmenlerin "umuda yolculukları", büyük oranda azalsa da sürüyor.

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında 18 Mart 2016'da Brüksel'de düzensiz göçün önlenmesi, insan kaçakçılığıyla mücadele ve ölümlerin sona ermesi amacıyla imzalanan anlaşmanın ardından yüzde 90'ın üzerinde azalan "umuda yolculuk", yaklaşık 1,5 aydır yükselişe geçti.

-3 ayın en yüksek rakamı


Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Ege Denizi ve Akdeniz'de ağustos ayının 20 gününde 918 göçmeni yakalarken, bu rakam haziranda 538, temmuzda 881 olarak gerçekleşti.

Son dönemdeki göçmenlerin umuda yolculuğundaki artış haziran ayına göre yüzde 70 yükseldi.

Yaklaşık 1,5 ayda yakalanan göçmen sayısı ise bin 500'ü aştı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Ege Denizi ve Akdeniz'de, ocak ayında 5 bin 506, şubatta 8 bin 747, martta 8 bin 530, nisanda bin 717, mayısta bin 109, haziranda 538, temmuzda ise 881 olmak üzere 27 bin 28 göçmeni yakalamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.