Ürdün kralına 'Filistinlileri göç ettirelim' teklifi yapıldı

Ürdün kralına 'Filistinlileri göç ettirelim' teklifi yapıldı
Ürdün Kralı 2. Abdullah, ülkesinin Filistinlilerin Gazze Şeridi'nden göç ettirilmesini ve Gazze'nin Batı Şeria'dan ayrılmasını reddettiğini belirtti.

Filistinlileri bölgeden gönderme çalışmaları için Arap ülkelerinin kapısı çalınmaya başlandı.

Ürdün Kraliyet Divanından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ürdün Kralı, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28'inci Taraflar Konferansı (COP28) kapsamında bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dubai şehrinde, Japonya Başbakanı Kişida Fumio ile bir araya geldi.

Ülkesinin Filistinlilerin Gazze Şeridi'nden göç ettirilmesini ve Gazze'nin Batı Şeria'dan ayrılmasını reddettiğini ifade eden Kral Abdullah, sivillerin korunması ve Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria'daki ihlallerinin durdurulması gerektiğini vurguladı.

İki devletli çözümün bölgede barışın temeli ve bölgesel güvenliğin bir parçası olduğuna dikkat çeken Kral Abdullah, bu saldırıların devamı ve vahim yansımalarının kabul edilemeyeceğini dile getirdi.

Bu arada görüşmede, Gazze'ye insani yardımların artırılması, yoğun ve hızlı bir şekilde ulaştırılması ve kalıcı bir ateşkesin sağlanması için çalışılması gerektiğini vurgulayan ikili, Filistinliler ile İsrailliler arasında barışı sağlamanın tek yolunun iki devletli çözüm olduğunu" kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.