Vietnam'da 3 kadına "devlet karşıtı propagandadan" hapis cezası

Vietnam'da 3 kadına "devlet karşıtı propagandadan" hapis cezası
ANKARA (AA) - Vietnam'ın Ho Chi Minh şehrinde 2014 yılındaki protestolarda devlet karşıtı afiş ve bayrak taşıdıkları gerekçesiyle 3 kadın hapse mahkum...

ANKARA (AA) - Vietnam'ın Ho Chi Minh şehrinde 2014 yılındaki protestolarda devlet karşıtı afiş ve bayrak taşıdıkları gerekçesiyle 3 kadın hapse mahkum edildi.

BBC'nin haberine göre, Ngo Thi Minh Uoc, Nguyen Thi Tri ve Nguyen Thi Be Hai isimli 50'li yaşlardaki kadınlar devlet karşıtı propaganda yapmak suçlamasıyla 3 yıldan 4 yıla kadar değişen hapis cezalarına ve ilaveten 2'şer yıl ev hapsine çarptırıldı.

Thanh Nien gazetesi, suçlu bulunan kadınların, ABD diplomatik misyonu önündeki protestolarında ABD destekli eski Güney Vietnam bayrağını taşıdıklarını yazdı. Kadınların bir arazi meselesinin talepleri doğrultusunda çözülmemesi sonrasında devleti eleştirmeye başladıkları, daha önce de yasa dışı gösterilere katılmak ve kamu düzenini bozmaktan para cezasına çarptırıldıkları belirtildi.

Kadınların suçlu bulunduğu gün, yine Ho Chi Minh şehrinde görülen diğer bir davada, blog yazarı Nguyen Ngoc Gia da devlet karşıtı propaganda suçlamasıyla dört yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Hanoi'de geçen hafta görülen başka bir davada ise blog yazarı Huu Vinh, "devlet politikalarını eleştiren asılsız ve gerçek dışı paylaşımları" nedeniyle 5 yıl hapse mahkum edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.