Yemen'de 3 Gazetecinin Öldürülmesi

Yemen'de 3 Gazetecinin Öldürülmesi
Yemen Gazeteciler Sendikası, 3 gazetecinin, Taiz kentindeki çatışmaları görüntüledikleri sırada öldürülmesinden Husileri sorumlu tuttu

TAİZ (AA) - Yemen Gazeteciler Sendikası, 3 gazetecinin, Taiz kentinde yaşanan çatışmaları görüntüledikleri sırada öldürülmelerinden Husileri sorumlu tuttu.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, görevlerini yerine getiren medya mensuplarına yönelik saldırı kınanırken, kameramanların, hükümet güçleri ile Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e bağlı güçler arasında yaşanan çatışmaları görüntülediği belirtildi.

Gazetecilerin ölümünden Husilerin sorumlu olduğu ifade edilen açıklamada, bunun Husilerin basın mensuplarına karşı gerçekleştirdikleri katliamların bir parçası olduğu vurgulandı.

Açıklamada, Birleşmiş Milletler ve uluslararası topluma, sorumlulardan hesap sorulması çağrısında bulunulurken, Husilerle ilişkileri olan hükümetlerin olaylar karşısındaki suskunluğunun, Husilere insan haklarını ihlal etme noktasında cesaret verdiği kaydedildi.

Bugün Husilerin Taiz'in batısında gazetecilerin bulunduğu bir noktaya düzenlediği havan saldırısı sonucu 3 gazetecinin hayatını kaybettiği, 27 sivilin de yaralandığı belirtilmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.