Yeni haftada hava nasıl olacak? İşte meteorolojinin tahminleri

Yeni haftada hava nasıl olacak? İşte meteorolojinin tahminleri
 Muhabir
Hafta sonunu bol yağmurlu ve bereketli bir şekilde geçiren Konya’da yeni haftada havanın nasıl olacağı merak ediliyor. İşte meteorolojik verilere dayalı olarak Konya’da önümüzdeki 5 günlük hava tahmini…

Konya genelinde etkili olan yağmurla birlikte verimli ve bereketli bir hafta sonu geride kalmış oldu. Yağış, şehrin yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüldü. Özellikle Pazar günü gün boyunca devam eden yağış, toprağa bereket olarak düştü. Şehri adeta yıkayan yağmura en çok sevinen kesim ise çiftçiler oldu.

Hafta sonunda etkili olan, yüksek kesimlerde kar şeklinde düşen ve Konya’nın birçok ilçesini beyaza bürüyen yağışların devam edip etmeyeceği ise merak konusu oldu. Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü’nün meteorolojik veriler ışığında yaptığı tahminler doğrultusunda paylaştığı güncel bilgilere görü Konya’da Perşembe gününe kadar yağış beklenmiyor.

Hava sıcaklık değerlerinin mevsim normalleri seviyesinde olması beklenirken, gece sıcaklık değerlerinin 0 ila 4 derece arasında değişeceği, gündüz sıcaklıklarının ise 9-15 derece arasında olacağı tahmin ediliyor.

Perşembe gününe kadar şehir genelinde sis ve pusun hakim olması beklenirken, sisli havanın şehrin bazı bölgelerinde yoğunlaşması da gelen tahminler arasında.

Perşembe günü ise Konya genelinde yağmur yağışı bekleniyor. Perşembe’den sonra yağışlı havanın son bulacağı, bulutların dağılması ile birlikte güneşin yeniden yüzünü göstereceği ifade ediliyor.

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.