YRP'den ittifak görüşmelerine ilişkin açıklama

YRP'den ittifak görüşmelerine ilişkin açıklama
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, tehir edilen görüşmenin ardından AK Parti'yle bir randevulaşmanın olmadığını belirtti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, tehir edilen görüşmenin sonrasından AK Parti'yle bir randevulaşmanın olmadığını belirtti. Kılıç, "AK Parti'den görüşmelere yeniden başlamak ya da bir liderler zirvesi yönünde bir talep teklifi gelirse elbette bu talebe olumlu yönde hareket edeceğimizi ifade ettik" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının sonrasında basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK PARTİDEN KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ TALEP ETMEDİK

Yeniden Refah Partisi'nin AK Partiden Konya Büyükşehir Belediyesini talep ettiklerine yönelik çıkan haberlere ilişkin konuşan Kılıç, "AK Partiden Konya Büyükşehir Belediyesini istemedik söz konusu bile değil. Bizden duymadıklarınıza lütfen itibar etmeyin, inanmayın" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ İLE YENİDEN REFAH PARTİSİ HEYETLERİ ARASINDAKİ GÖRÜŞMELER KESİLDİ

AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasındaki ittifak görüşmelerine değinen Kılıç, "AK Parti ile Yeniden Refah Partisi heyetleri arasındaki görüşmeler kesildi. En son geçen hafta Pazartesi günü olacak görüşmeyi tehir etmek istediklerini bizlere bildirmişlerdi. Onun dışında herhangi bir randevulaşma söz konusu değil" diye konuştu. AK Parti ile ittifak görüşmeleri için herhangi bir istek ya da girişimlerinin olmadığını aktaran Kılıç, "AK Parti'den görüşmelere yeniden başlamak ya da bir liderler zirvesi yönünde bir talep gelirse elbette bu talebe olumlu bakacağımızı ifade ettik" dedi.

AK PARTİ İLE YAPTIĞIMIZ 30 MADDELİK PROTOKOLÜN DIŞARISINDA DEĞİLİZ

Yeniden Refah Partisinin duruşundan taviz vermediğini anlatan Kılıç, "Biz duruşumuzu bir şeyler almak ya da koparmaya çalışmak şeklinde özetlenmesinden de rahatsızlık duyuyoruz. Yeniden Refah Partisi'nin duruşu, ilkeler temelinde esastır. Cumhur İttifakı'na girerken AK Parti ile yaptığımız 30 maddelik protokolün dışında kalmadık" dedi.

10 ŞUBAT'TA BÜYÜKŞEHİRLERDE ADAYLARIMIZI AÇIKLAYACAĞIZ

Yeniden Refah Partisi'nin büyükşehirlerde adaylarını açıklayacağı tarihlere işaret eden Kılıç, "10 şubat tarihi ile Yeniden Refah Partisi Ankara ve bütün büyükşehirlerde belirlediğimiz başkan adaylarını duyuracak. Aynı toplantıda 31 Mart 2024 yerel seçim beyannamemizi de Türkiye kamuoyu ile paylaşacağız. Kapı bir yere açık ama tarih de belli ve seçimler yakın" dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.