"Yüksekdağ ile ilgili adli ve idari uygulama yok"

"Yüksekdağ ile ilgili adli ve idari uygulama yok"
İstanbul Emniyet Müdürlüğünden, HDP Eş Genel Başkanı Yüksedağ'ın evine baskın yapıldığı iddiasına ilişkin, Yüksekdağ ve eşiyle ilgili herhangi bir adli ve idari uygulamanın söz konusu olmadığı bildirildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden, düzenlenen bir operasyonda, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksedağ'ın evine baskın yapıldığı iddiasına ilişkin, birtakım çevrelerde oluşan duyarlılığı istismar etmek için bazı basın yayın kuruluşlarınca, gerçekle bağdaşmayan çeşitli haber ve yorumlara yer verildiği bildirildi.

Emniyetten yapılan yazılı açıklamada, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube müdürlüklerinin koordinesinde, 23 adrese eş zamanlı yapılan operasyonlarda 13'ü İstanbul, 1'i Sivas'ta olmak üzere 14 şüphelinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, "Bu operasyon birtakım çevrelerde oluşan duyarlılığı istismar etmek üzere bazı basın yayın kuruluşlarınca 'HDP Eş Genel Başkanı ve Milletvekili Figen Yüksekdağ Şenoğlu'na yönelik bir adli süreç işletildiği' yolunda gerçekle bağdaşmayan çeşitli haber ve yorumlara yer verilmekte olduğu görülmüştür." ifadelerine yer verildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü olarak terörle mücadele kapsamında İstanbul'un huzuruna kasteden terör örgütlerine yönelik operasyonların aralıksız devam edeceğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu bağlamda İstanbul Eyüp'te Karadolap Mahallesinde sol bir terör örgütünün faaliyetleri içerisinde yer aldığı değerlendirilen şahıslardan Fadime Ç. isimli kadın bulunabileceği adrese yakalama maksatlı operasyon düzenlenmiştir. Ancak operasyon anı itibariyle adı geçen şahsın sözü edilen adreste yakalanması mümkün olmamıştır. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Şenoğlu'nun eşi S.Ş. ve beraberindeki E.O. isimli şahısların da bulunduğu bahse konu adreste yapılan operasyon kapsamında aranan Fadime Ç. isimli şahsın da kaldığı ancak operasyon anı itibariyle bu eve gelmediği öğrenilmiştir. Evde kalanlardan alınan bu bilgi üzerine, evde yapılan kontrolde Fadime Ç. isimli kadın tarafından kullanıldığı belirtilen odada, bahse konu şahsın pasaport ve özel eşyalarının bulunduğu görülmüş, hedef olarak aranan şahsın belirlenen adresinin doğruluğu da teyit edilmiştir. Adı geçen milletvekili ve eşiyle ilgili herhangi bir adli ve idari uygulama söz konusu değildir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.