1-7 Nisan Kanser Haftası

1-7 Nisan Kanser Haftası
Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği üyesi bir grup, ilik kanseri olan 25 yaşındaki Mert için etkinlik düzenledi

İSTANBUL (AA) - 1907 ÜNİFEB (Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği) üyesi bir grup, 25 yaşındaki lösemi hastası Mert Gündoğdu'nun kampanyasına destek olmak, kan ve ilik bağışı konusuna dikkati çekmek için etkinlik düzenledi.

Kadıköy Rıhtım'daki Kızılay çadırında düzenlenen etkinlikte on ilden gelen 150 öğrenci iki yıldır ilik kanseri tedavisi gören 25 yaşındaki Mert Gündoğdu adlı arkadaşlarına destek vermek için broşür dağıtarak vatandaşlardan kan bağışında bulunmalarını istedi.

1-7 Nisan'ın Kanser Haftası olduğunu belirterek grup adına konuşan Burak Tabak, "change.org internet sitesinde 'ilik kardeşim sen olabilirsin' diye kampanya başlatan arkadaşımız Mert Gündoğdu'ya destek vermek için buradayız. İnternet ortamında yüz binlerce imzayla kampanyaya destek verildi. Bu hafta kanserle savaş haftası, burada yaklaşık 150 arkadaş kök hücre için kan örneklerimizi vererek Mert'e destek vermek ve farkındalık yaratmak amacıyla buradayız." dedi.

Anadolu'dan buraya gelemeyenler için de kendi merkezlerindeki Kızılay noktalarından kan bağışında bulunmalarını isteyeceklerini kaydeden Tabak, "İlik kanserine dikkati çekmek için bu etkinliğe 7 Nisan tarihine kadar devam edeceğiz. Aynı zamanda bu hafta imzalı forma ile Mert'i hastanede ziyaretimiz olacak, Mert konuştuğumda, eğer bugün kendini iyi hissetseydi etkinliğimize gelecekti, hatta Osmanlıspor maçına bile gelecekti. Mert bu aralar tedavi gördüğünden yeterli gücü bulamıyor kendinde. İyileştiğinde Mert'in futbolcularla tanışmasını çok istiyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.