1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü
Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Aslan:- "Ülkeyi yöneten hükümetlerin görevleri işçilerin sorunlarını çözmektir. Onlardan istediğimiz bu sorunların bir an önce çözülmesi"

RİZE (AA) - 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Trabzon, Rize, Giresun ve Ordu'da kutlandı.

Rize'de "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" dolayısıyla bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi parti üyelerinden oluşan grup, İsmail Kahraman Kültür Merkezi önünde bir araya geldi.

Taşıdıkları pankart ve dövizlerle yürüyüşe geçen grup, "Yaşasın 1 Mayıs" sloganı eşliğinde Cumhuriyet Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önüne geldi.

DİSK'e bağlı Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her tarafında alanlarda olduklarını söyledi.

İşçi sağlığı ve işçi güvenliğiyle ilgili henüz bir adım atılmadığını iddia eden Aslan, "Çıkartılan yasalar da ne yazık ki 2018 yılında uygulanmak üzere sürekli parlamento tarafından erteleniyor. İşçilerin canı, işçilerin kanı ne yazık ki sudan ucuz. Biz bu ülkede işçilerin de kamu işçilerinin de yaşadıkları sorunların bir an önce çözülmesinden yanayız. Ülkeyi yöneten hükümetlerin görevleri işçilerin sorunlarını çözmektir. Onlardan istediğimiz bu sorunların bir an önce çözülmesi." diye konuştu.

ÇAYKUR kurulduğunda yaklaşık 100 bin işçi çalışırken bugün bu sayısının 10 bine indiğini savunan Aslan, "Bu sayının 8 bini mevsimlik işçi olarak çalışıyor. 4 ay çalışan işçinin emekli olma şansı var mı? Bu işçi arkadaşlar kadroya alınmalıdır. Eğer kadro vermiyorlarsa çalıştıkları bölgelerdeki kamu kurumlarında istihdam edilsinler." dedi.

- Trabzon

Türk-İş Konfederasyonunca düzenlenen kutlamalar kapsamında, Türk-İş, Hak-İş, KESK, Yol-İş ve CHP'nin de aralarında bulunduğu çeşitli konfederasyonlar, sendikalar, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşu üyeleriyle vatandaşlar, Cumhuriyet Caddesi'ndeki eski TEDAŞ il binası önünde bir araya geldi.

Çevresi polislerce barikatlarla kapatılan caddeye gelen gruplar, kortej oluşturup büyük bir Türk bayrağı ve "Yaşasın 1 Mayıs" yazılı pankart açtı.

Trabzonspor taraftarları da ellerinde Türk bayrakları ve üzerinde sanatçı Kazım Koyuncu'nun resminin olduğu, bordo-mavi flamaların yanı sıra "Bu düzen değişecek", "Şike var kumpas yok", "2010-2011 şampiyonu Trabzonspor" yazılı dövizler açtı.

Çeşitli dövizlerin yanı sıra söz konusu kuruluşların flamalarını da taşıyan gruptakiler, Kahramanmaraş Caddesi'ni takip ederek, kutlamaların yapılacağı Atatürk Alanı'na ulaştı.

Tertip komitesi adına Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi Gökhan Gedikli konuşma yaptı. Kutlamaya katılanlar, kemençe, tulum ve davul eşliğinde horon oynayıp eğlendi.

- Ordu

Ordu'da, sivil toplum örgütleri ve bazı siyasi partilerden oluşan grup, Altınordu ilçesinin Sırrıpaşa Caddesi'nde bir araya geldi.

Ellerinde taşıdıkları pankart ve dövizlerle yürüyüşe geçen grup, Şarkiye Mahallesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde toplandı. Burada saygı duruşunda bulunan grup, daha sonra şarkılar söyledi.

Etkinlik boyunca polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı.

- Giresun

Giresun'da bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi parti üyeleri, Debboy mevkisinde toplanarak, Gazi Caddesi güzergahından etkinliğin yapılacağı Atatürk Meydanı'na kadar döviz ve pankartlarla yürüdü.

Giresun Emniyet Müdürlüğünce güvenlik önlemlerinin alındığı Atatürk Meydanı'nda katılımcılar, halay çekip şarkılar söyledi.

Belediye-İş Sendikası Giresun İl Yönetim Kurulu adına konuşma yapan Salih Önal, işçi sınıfının birlik, beraberlik, mücadele, dayanışma ve insanca yaşama günü olan 1 Mayıs'ı kutlamak için alanlara indiklerini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.