1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü
Kocaeli, Bolu, Bartın ve Düzce'de çeşitli etkinlikler düzenlendi

KOCAELİ (AA) - 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Kocaeli, Bolu, Bartın ve Düzce'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kocaeli'de Gebze Kent Meydanı'nda düzenlenen kutlamalara sendikalar, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı, polisler de çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Gebze Sendikalar Birliği adına konuşan Petrol-İş Şube Başkanı Süleyman Akyüz, 1 Mayıs'ın sömürünün, açlığın, yoksulluğun ve baskının olmadığı, insanca bir dünya özlemiyle çalışan emekçilerin günü olduğunu söyledi.

Akyüz, kendilerine miras olarak bırakılan 1 Mayıs'ı, dünyada ve Türkiye'de canları pahasına koruyan işçilerin önünde saygıyla eğildiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bugün bu meydanda hepimiz biriz, aynı amaçla buradayız. Tüm sektörden emekçiler olarak birlik ve beraberlik içerisinde sesimizi yükseltiyoruz. Bizi bölmeye, tezgahtaki arkadaşını diğerine düşman etmeye çalışanlar ve terör saldırılarıyla korku toplumu oluşturmaya çalışanların aynı amaca hizmet ettiğini biliyoruz. Bu tehdit işçi sınıfına sökmez. Emeğin birleştiriciliği, milyonlarca emekçinin ortak değerleri ve mücadelesi, terörün amacına ulaşmasını engelleyecektir. Toplumsal barış, emeğin öncülüğünde sağlanacaktır."

Konuşmaların ardından çocukları ve eşleriyle alanda bulunan işçiler, davul zurna eşliğinde halaylar çekip, şarkılar söyledi.

Öte yandan, İzmit ilçesinde Sabri Yalım Parkı'nda toplanan grup, Perşembe Pazarı Alanı'na kadar yürüdü.

Burada grup adına DİSK Bölge Temsilcisi Vedat Küçük konuşma yaptı.

Grup daha sonra müzik eşliğinde halay çekti, şarkılar söyledi.

- Bolu

Bolu'da İzzet Baysal Caddesi'nde toplanan sendika, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri üyeleri, ellerindeki pankart ve dövizlerle sloganlar atarak, Hükümet Meydanı'na kadar yürüdü.

Daha sonra saygı duruşunda bulunan grup adına Eğitim-Sen Bolu Şube Başkanı Erkan Korkmaz bir konuşma yaptı.

Çalan müzik eşliğinde halay çeken grup, daha sonra dağıldı.

- Bartın

Bartın'da Kemerköprü Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, pankart ve dövizlerle Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Yürüyüşe, Eğitim-Sen, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Yol İş, Eğitim İş, Nakliyat İş, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası üyeleri katıldı.

- Düzce

Düzce'de Belediye Meydanı'nda toplanan grup, ellerindeki dövizlerle Anıtpark Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Düzce Temsilcisi Erdal Seycan, 1 Mayıs'ın 130 yıldır ayakta durmayı başaran sembol bir gün olduğunu belirtti.

Etkinlik, işçi marşı okunmasıyla sona erdi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.