1 Mayıs'a doğru

1 Mayıs'a doğru
Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Kıyak: "1 Mayıs işçinin ve emekçinin bayramıdır. Bu bayramı provokasyonlardan uzak, işçimize yakışır bir şekilde kutlamalıyız"

KAYSERİ (AA) - Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri 2 Nolu Şube Başkanı Adnan Kıyak, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kıyak, mesajında, 1 Mayıs’ı, kaygı, korku, telaş günü gibi karşılama duygusundan ivedilikle kurtararak, dünyada 165 ülkenin kutladığı gibi bir mutluluk, sevinç, emek, dayanışma, barış ve bahar güzelliği olarak kutlanması gerektiğini belirtti.

Tüm dünyada "Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü" olarak kutlanmasına karar verilmesiyle bayrama dönüşen 1 Mayıs gününün, Türkiye'de ilk kez 1923'te resmi olarak kutlanmaya başladığını vurgulayan Kıyak, şunları kaydetti:

"1 Mayıs işçinin ve emekçinin bayramıdır. Bu bayramı provokasyonlardan uzak, işçimize yakışır bir şekilde kutlamalıyız. 1 Mayıs kutlamalarını Hak-İş Konfederasyonu'nun kararı ile bu yıl Sakarya'da kutlayacağız. Öz Ağaç-İş Sendikası olarak 1 Mayıs'ta Sakarya'da bayramımıza sahip çıkacağız. Bu vesile ile tüm işçi ve emekçi kardeşlerimin, sendikamız üyelerinin 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutluyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.