1. Milletlerarası Türkiye Azerbaycan Münasebetleri Sempozyumu

1. Milletlerarası Türkiye Azerbaycan Münasebetleri Sempozyumu
KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da, "1. Milletlerarası Türkiye Azerbaycan Münasebetleri Sempozyumu" düzenlendi. Azerbaycan Turizm ve Menecment Üniversitesi ile Kastamonu...

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da, "1. Milletlerarası Türkiye Azerbaycan Münasebetleri Sempozyumu" düzenlendi.

Azerbaycan Turizm ve Menecment Üniversitesi ile Kastamonu Üniversitesi ortaklığındaki sempozyum, Kastamonu Üniversitesi 3 Mart Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, burada yaptığı konuşmada, Azerbaycan ve Türkiye'nin ortak yönlerinden bahsederek, "Kökü bir, soyu bir, tarihi bir, dini bir, dili bir iki memleketin elbette istikbali de bir olacaktır." dedi.

Azerbaycan'ın esaret altında olduğu yıllarda bu duruma en çok üzülen ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen Aydın, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye, siz esaret altındayken herkesten daha fazla ağladı, herkesten daha fazla üzüldü. Size herkesten daha fazla hasret duydu. Siz Azerbaycanımızın milli marşında 'Şanlı vatan' diyorsunuz, biz de 'Can Azerbaycan' diyoruz. Azerbaycan Türkiye'nin canıdır, cananıdır, her şeyidir, gözbebeğidir."

Azerbaycan Turizm ve Menecment Üniversitesi Rektörü Cafer Caferov ise 2 üniversitenin teşebbüsüyle oluşan sempozyumun hayata geçmesine büyük önem verdiğini belirtti.

Üniversiteler arasındaki ilişkinin sempozyum sayesinde daha da kuvvetleneceğini ifade eden Caferov, "Azerbaycan ve Türkiye kardeşliğini daha güzel yerlere gelecektir." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.