1 MİLYON ÖĞRENCİYE TEŞVİK

1 MİLYON ÖĞRENCİYE TEŞVİK
Açı Dershanesi Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Bayrakçı dershanelerin temel liseye dönüştürülmesiyle ilgili önemli açıklamalar yaparak, bundan sonra nasıl bir eğitim modeliyle devam edeceklerini gazetemize açıkladı

Açı Dershanesi Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Bayrakçı dershanelerin temel liseye dönüştürülmesiyle ilgili önemli açıklamalar yaparak, bundan sonra nasıl bir eğitim modeliyle devam edeceklerini gazetemize açıkladı.

“KAYITLARIMIZIN ÜÇTE BİRİ DOLDU”

Dershanelerin kapatılmasına ilk zamanlar herkes gibi olumsuz baktıklarını söyleyen Açı Dershanesi Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Bayrakçı, “Biz bunu eğitim hakkının engellenmesi gibi görüyorduk ama yavaş yavaş bazı şeyler şekillenmeye başladıkça, aslında büyük bir fırsat olduğunu gördük. Devlet son derece akıllı bir hamleyle dershaneleri temel liselere dönüştürme kararı aldı. Herkes bunun faydalarını ileride görecek. Halkımız maalesef bu süreç ile ilgili bilgisizlikten kaynaklanan bir tedirginlik yaşıyor, dershanecilik sistemini devam edeceğini düşünüyorlar. Eğer gelip sorarlarsa akıllarındaki soru işaretleri gidecektir. Biz bu dönüşüm sürecinde bu kadar kısa sürede, bu kadar ilgi olacağını beklemiyorduk. En geç temmuzda tüm temel liselerin kayıtlarının dolmasını bekliyoruz” dedi.

“ÇOK TALEP VAR”

Temel liseye geçtikten sonra uygulanacak fiyatlara da değinen Bayrakçı, “Şu anda bizim kontenjanımız 350 civarında. Üçüncü ve dördüncü sınıflarda, ilk 3/1’lik dilim için 6 bin liralık fiyat belirlemiştik, kontenjanımız doldu. İkinci dilim için 6 bin 500, üçüncü dilim için 7 bin liralık bir ücret belirledik. Birinci ve ikinci sınıflarda fiyatımız 5 bin 500 lira. Teşvikin nasıl olacağına değinecek olursak, devlet bu yıl 1 milyon civarında öğrenciye 3 bin lira gibi bir teşvik vermeyi düşünüyor. O yüzden veliler çekinmeden, çıkmaz diye düşünmeden başvuru yapsınlar. Ben devletin temel liseye gidecek her öğrenciye teşvik verecek diye düşünüyorum. Eğer 1 milyondan fazla teşvik için başvuru olursa sınav puanı, maddi durum, aile durumu gibi kriterler baz alınarak sıralama yapılacak” diye söyledi.

sam_3102.jpg

“HAFTADA EN AZ 50 SAAT DERS”

Temel lisenin diğer liselerden farkına değinen Bayrakçı, “Nerdeyse tüm şartlar aynı… Gerek sınıfların metrekaresi, gerek kütüphanesi, gerek laboratuvarı her yönden devlet liseleriyle aynıyız. Devletin bahçe ve spor alanını kaldırması bizim için çok iyi oldu. Bu sayede aynı binada eğitim hayatımıza devam edebileceğiz. Farklılıklara değinecek olursak devlet liselerinde zorunlu dersler dışında verilen, üniversite sınavında sorulmayan dersler temel liselerde okutulmayacak. Bizim amacımız öğrenciyi en iyi şekilde geleceğe hazırlamak. Haftada en az 50 saat ders vererek öğrenciyi en iyi şekilde üniversiteye hazırlayacağız. Öğrenci belirlenen saatte ödevini gözetmen eşliğinde burada yaparak, eşyalarını özel dolabına bırakıp eve gidecek” şeklinde konuştu. (Emine Şeyma Yıldız)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.