1 saniyelik hızla yüzde 5 ciro artışı

1 saniyelik hızla yüzde 5 ciro artışı
ETİD Yönetim Kurulu Başkanı Orhun:-"Herhangi bir siteye erişim hızının 1 saniye artması, site cirosunda yüzde 5 civarında katkı yapıyor"

İSTANBUL (AA) - Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Orhun, 4,5G teknolojisiyle mobil cihazlarda sayfa açılma hızının çok ciddi artacağını belirterek, "Herhangi bir siteye erişim hızının 1 saniye artması, site cirosunda yüzde 5 civarında bir katkı yapıyor" ifadesini kullandı.

ETİD açıklamasında görüşlerine yer verilen Orhun, 4,5G'nin e-ticaret üzerinde beklenen olumlu etkisini değerlendirdi. Orhun, şunları kaydetti:

"4,5G'nin e-ticarete olumlu katkısını öngörmek hiç zor değil çünkü e-ticaret, dial-up'tan ADSL'e bağlantı geçişinde çok önemli bir ivme kazanmıştı. 4,5G teknolojisi de hali hazırda e-ticarette çok başarılı olamamış birçok alt kategoride sunulabilecek daha kaliteli içeriklere izin vererek, bu kategorilerin de sektör içindeki hacimlerini artırmasına yol açacaktır.

4,5G teknolojisiyle mobil cihazlarda sayfa açılma hızı çok ciddi artacak. Herhangi bir siteye erişim hızının 1 saniye artması, site cirosunda yüzde 5 civarında bir katkı yapıyor. Ancak unutulmaması gereken önemli bir faktör de erişim hızını etkileyen tek faktörün bağlantı hızı olmadığı. Bu nedenle e-ticaret siteleri de yazılımlarını, donanımlarını ve site içeriklerini yeni bağlantı hızına göre yeniden yapılandırarak çok daha iyi sonuçlar alabilirler."


-"4,5G mobil ticaret hacmini artıracak"


E-ticaretin, tüm perakende sektörünün hacmine oranının 2016 yılı içinde yüzde 2 barajını aşacağını tahmin ettiklerini dile getiren Orhun, bu oranın gelişmekte olan ülkeler ortalaması olan yüzde 4,5'in çok altında kaldığına dikkati çekti. Orhun, şu ifadeleri kullandı:

"Ancak gelişim ve mobil e-ticaret oranları dünyanın birçok ülkesine göre çok daha yüksek olduğu için hızlı bir büyüme sürecinde olduğumuzu söyleyebiliriz. İnternetin hızlanması her zaman e-ticarete olumlu yansır. E-ticaret siteleri trafiklerinin yüzde 50'ye yakın bir kısmını hatta bazı siteler daha fazlasını mobilden almaktadır ve bu oran daha artacak.

Türkiye'de 30 milyonun üzerinde internet bağlantılı akıllı cep telefonu var. Bu rakamın yıllık artış oranı ise yaklaşık yüzde 35 civarında. Mobil cihazlar üzerinden e-ticaret yapan kullanıcı oranı 2013 yılında yüzde 8 seviyesindeyken, 2014 yılında 2,5 kat artarak yüzde 19'a çıktı. Online alışveriş yapan her 5 kişiden biri mobil cihazları tercih ediyor. 2016'da e-ticaret ile alışveriş yapmayı tercih eden kullanıcıların yüzde 30'unun artık mobil cihazlar üzerinden alışveriş yapacağını rahatlıkla söyleyebiliriz."


-"E-ticaret için çok önemli bir katalizör olacak"


4,5G ile mobil sitelerin ve mobil uygulamaların e-ticaret cirosu içindeki hacmin ciddi oranda artacağına vurgu yapan Orhun, "Hızın artması ve umarız paralelinde bağlantı ücretlerinin azalması, e-ticaret kullanıcı sayısını ve bu kullanıcıların yaptığı e-ticaret alışveriş frekansını da arttıracağından, 4,5G e-ticaret için çok önemli bir katalizör olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Dernek açıklamasına göre, bugünden itibaren Türkiye'de kullanılmaya başlanan 4,5G teknolojisinin iş yapış tarzını en çok etkileyeceği sektörlerden biri e-ticaret. ETİD verilerine göre, hali hazırda e-ticaret cirosunun yüzde 19'u mobil cihazlardan geliyor. Bunun yanı sıra e-ticaret alışverişlerinde, alışverişi cep telefonundan tamamlamasa da, alışveriş sürecinde en az bir kez cep telefonundan yararlanan kişi oranı ise yüzde 53. Bütün bu verilerin, birçok gelişmiş ülkedeki verilerden daha ileride olduğu kaydediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.