1. Uluslararası Turizm Dinamikleri ve Trendleri Konferansı

1. Uluslararası Turizm Dinamikleri ve Trendleri Konferansı
Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından gerçekleştirilen konferansa 8 ülkeden yaklaşık 80 akademisyen, öğrenci ve turizm profesyoneli katılıyor - Turizm Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Albayrak:"Amacımız dünyanın farklı bölgelerinden akademisyen

ANTALYA (AA) - Akdeniz Üniversitesinde bu yıl ilki düzenlenen "Uluslararası Turizm Dinamikleri ve Trendleri Konferansı" değişik ülkelerden akademisyen, öğrenci ve turizm profesyonellerini bir araya getirdi.

Turizm Fakültesinin, Almanya'dan Kempten Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, İspanya'dan Sevilla Üniversitesi ve İtalya'dan Sannio Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği ve 3 gün sürecek konferans, fakültenin Nuri Özaltın Konferans Salonu'nda başladı.

Konferans hakkında AA muhabirine bilgi veren Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Tahir Albayrak, dünya çapında akademisyenler ve yüksek lisans öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğin gelecek yıl Sevilla Üniversitesinin, 2018'de ise Kempten Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin ev sahipliğinde devam edeceğini bildirdi.

Konferansın düzenlenmesinde Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesinin başı çektiğini ifade eden Albayrak, "Konferansa 8 ülkeden yaklaşık 80 delege katılıyor. Amacımız dünyanın farklı bölgelerinden akademisyenlerle sektör temsilcilerini bir araya getirerek bilgilerini paylaşmalarını sağlamak. Akademik hayatın gelişimi anlamında önümüzdeki süreçte neler yapabileceğimizi konuşacağız." dedi.

Albayrak, konferans sonunda kültür gezisi ve gala yemeği yapılacağını aktardı.

- "Akdeniz turizm açısından avantajlı"

Konferansın ilk konuşmacısı olan OTİ Holding Yönetim Kurulu Başkanı, Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi Üyesi Ayhan Bektaş, geçen yıl dünya genelinde 1 milyar 200 bin kişinin seyahat ettiğine dikkati çekti. Kıta Avrupası ve Akdeniz'in 600 milyon turistle en hareketli bölgeler olduğunu belirten Bektaş, bu coğrafyaların liderliğini gelecek yıllarda da sürdürmesini beklediklerini kaydetti.

Bektaş, Türkiye'nin de bulunduğu Akdeniz'in coğrafi avantajlar, ulaşım kolaylığı, marka zincir tesislerin çokluğu, aile konseptine uygunluğu ve tarihi özellikleriyle öne çıktığını vurguladı.

Türkiye'nin turizmde kısa sürede gösterdiği başarının altını çizen Bektaş, son dönemlerde yaşanan olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin turizmdeki önde gelen ülkeler arasında var olmaya devam edeceğini dile getirdi.

Konferansın ikinci kısmında ise Yeni Zelanda'nın Waikato Üniversitesinden Prof. Chris Ryan, akademik anlamda turizmin dinamikleri konusuyla ilgili sunumunu gerçekleştirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.