1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. 10. Uluslararası Antepfıstığı Kültür Ve Sanat Festivali
10. Uluslararası Antepfıstığı Kültür Ve Sanat Festivali

10. Uluslararası Antepfıstığı Kültür Ve Sanat Festivali

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince düzenlenen "10. Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında kente gelen gurmeler hem baklava yapımını inceledi hem de tadına baktı- Gurme Duran:- "Muhteşem lezzetleri, bu detaylı çalışmayı yerinde gör

A+A-

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "10. Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında kente gelen 183 gurme, baklava yapımını yerinde inceledi.

Bir baklava imalathanesinde gerçekleşen etkinlikte, gurmeler imalathaneye inerek, baklava yapımını izledi.

Gurmelerden Nurettin Duran, ilk defa baklava imalathanesine geldiğini söyledi. Duran, şunları kaydetti:

"Muhteşem lezzetleri, bu detaylı çalışmayı yerinde görmek bize nasip oldu. Her şey özenli, titizlikle yapılarak çok lezzetli ürünler ortaya çıkıyor. Tadımlarımızı da yaptık. Her şey çok güzel. Buranın her köşesinde ayrı bir detay, büyük emek var. Bu güzel ürünlerin ortaya çıkması bizi de çok gururlandırdı. Güzel lezzetleri ülkemize kazandıran herkese çok teşekkür ederim. Dünyaya açılan bu lezzetin arkasında büyük bir emek ve çabanın olduğunu gördük. 3 gün boyunca güzel bir zaman geçireceğiz. Bu lezzetlerin aşamalarını paylaşmak bizim için de çok önemli. Organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim."

Baklava işletmecisi Coşkun Koçak da uzun yıllardır bu işi yaptığını belirterek, Gaziantep Baklavasının ilk günkü değerini bozmadan ürettiklerini kaydetti.

Kente özgü fıstık, tereyağı ve un kullandıklarını dile getiren Koçak, "Gaziantep baklavasını tek bir şeyden özetlemek mümkün değil. Birçok unsurun bir araya gelmesiyle elde edilen bir üründür. Son yıllarda biliniyor olsada ilk günkü değerlerine sadık kalarak, lezzetli, eşsiz aromayla yapılan baklavayı tercih etmeniz gerekiyor. Şu anda Türkiye'nin her tarafından çeşitli mevkilerden lezzet ustaları 'gurmeleri' ağırlıyoruz. Baklavanın özelliklerini, niteliklerini, emek yoğunluğunu gösteriyoruz. Eşsiz lezzetin nasıl meydana geldiğini imalathanede, satış yerinde farklı yerlerde ağırlayarak Antep fıstığının değerini anlatacağız." diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT