10 yıl önce işlenen cinayet, aydınlatıldı

10 yıl önce işlenen cinayet, aydınlatıldı
Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, 2006'da yol kenarında cesedi bulunan ve Rusya'da bir dönem emniyet amirliği yaptığı öğrenilen Mehrali Abbasov'un Azerbaycan uyruklu katil zanlısı, tutuklandı

BURSA (AA) - Bursa'nın Orhangazi ilçesinde 10 yıl önce cesedi bulunan kişinin katil zanlısı, yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Rusya'da bir dönem emniyet amirliği yaptığı öğrenilen Mehrali Abbasov'un cesedinin 2006'da Bursa-Orhangazi yolu Süpürgelik mevkisinde yol kenarında başına ateş edilmiş halde bulunmasıyla ilgili yürüttüğü çalışma kapsamında bu kişinin telefon konuşmalarını incelemeye aldı.

Abbasov'un yakınlarının da ifadelerine başvuran ekipler, bu kapsamda Bursa'da yaşayan ve kereste işi yapan Azerbaycan uyruklu Rafel M'yi, merkez Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi'nde gözaltına aldı.

Zanlının sorgusunda, Abbasov'u kendisinin öldürdüğünü itiraf ettiği belirtildi.

Şüphelinin, Rusya'da yaşarken 2000 yılında emniyette görev yapan Mehrali Abbasov'un çok sevdiği ağabeyini gözünün önünde dövdüğünü iddia ederek, "Bunu unutamadım, zoruma gitti. Daha sonra bu kişinin emekli olup Türkiye ile ticaret yaptığını öğrendim. İstanbul'da yaşıyordu. Kendisine ulaştım. Birlikte iş yapmak için onun yanına gittim. Amacım sadece konuşmaktı. Ağabeyimi dövdüğü olayın kendisine anlatınca bana sert çıktı. Üzerime yürüdü. Korkunca yanımdaki silahla ona bir el ateş ettim. Ölmüştü. Sonra cesedini alıp Bursa'ya getirirken, Orhangazi yakınlarında yakınlarında yola attım'' dediği öğrenildi.

Zanlı, emniyetteki ifadesinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Bu arada şüphelinin, cinayeti 12 Şubat 2006'da işlediği, tam 10 yıl sonra 12 Şubat 2016'da ise yakalandığı öğrenildi.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum