100 lira borç para istedi hesabına gelen para şoke etti

100 lira borç para istedi hesabına gelen para şoke etti
Amasya'nın Taşova ilçesinde yaşayan engelli vatandaş Giresunlu arkadaşından 100 lira borç istedi, banka hesabına ise yanlışlıkla yatan para şoke etti.

Amasya'nın Taşova ilçesinde yaşayan engelli vatandaş Giresunlu arkadaşından 100 lira borç istedi, banka hesabına ise yanlışlıkla 100 bin lira yattı. Hatayı fark edip paraya el sürmeden iade eden Ahmet Alkan, "Haram para yiyemem" sözleriyle insanlık ölmedi dedirtti.

100 LİRA YERİNE 100 BİN LİRA

Taşova'ya bağlı Mülkbükü köyünde ikamet eden 36 yaşındaki engelli Ahmet Alkan, bir yolculuk sırasında tanıştığı Giresunlu Hasan Himtaş'tan "100" lira borç para talep etti. Himtaş da oğlundan Alkan'a parayı göndermesini istedi. Alkan'ın banka hesabına 100 lira yerine "100 bin" lira yatırıldı.

iha-20240226aw149909-7.jpg

Hatayı hemen fark eden Ahmet Alkan, "O gün cebimde param yoktu bu yüzden Giresunlu Hasan abiye telefon açtım. Sonra ben hesabınıza atacağım göndereceğim dedim. Ama bana yanlışlıkla "100 bin" lira atmış. 100 lira istedim, o bana 100 bin lira havale yapmış. Ben de heyecanlandım. Şoke oldum" dedi.

GERİ HESABINA GÖNDERDİM

Parayı geri iade ettiğini anlatan Alkan, "Geri arkadaşıma telefon açtım. Ona, yanlışlıkla bana 100 bin lira para gönderdiğini söyledim. O da şoke oldu. Oğlu yanlışlıkla 100 bin lira göndermiş bana. Ben de onun parasını geri gönderdim. Ben haram para yiyemem. Boğazımdan haram para geçmez. Ama normalde sakatım, engelliyim. Allah'a şükür maaşım var. Sıkıntım yok" diye konuştu.

Amasyalı arkadaşıyla görüntülü görüşme yapan Hamit Himtaş da "Ahmet Bey beni arayıp 100 lira istedi. Ben de oğluma Ahmet Beye 100 lira gönder dedim. O da 100 bin lira anlamış. Ahmet de dedi ki "Abi benim senin paranı yeme şansım yok." Bana parayı geri iade etti. Böyle bir olayı ilk defa yaşıyorum" şeklinde konuştu.

Arkadaşıyla gurur duyan Fatih Şahin ise "Taşova'da herkes Ahmet'i sever sayar. Aylığını alır almaz buraya gelir. Veresiye yazdırdığında sonra gelip öder. Geçen gün bana olayı söyledi. Gerçekten Ahmet'ten böyle bir şeyi bekliyordum. Ve hiç şaşırmadım. Dürüst bir çocuk" ifadelerini kullandı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.