11. Uluslararası Fotoğraf Yarışması sonuçlandı

11. Uluslararası Fotoğraf Yarışması sonuçlandı
Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Dünya İnançları ve Merdivenler” konulu 11. Uluslararası Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. 34 ülkeden 470 fotoğrafçının katıldığı yarışmada dereceye girenler ödüllerini aldı.

Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenen yarışmada konuşan, Sille Sanat Sarayı Kurucusu Reha Bilir, Şubat ayında yarışmanın hazırlığına başladıklarını söyleyerek, “1 yıldır bu yarışmanın üzerinde çalışıyoruz. 11 yıldır bu yarışma tekrarlanıyor. Artık Dünya’da bir klasik haline geldi. Birçok ülkede ülkemizde olduğu gibi bir dünya inanışları üzerine fotoğraf atölyeleri kuruldu. İnsanlar özellikle bu yarışma için fotoğraf üretmeye başlıyor. Önümüzdeki yıllarda da devam edecek” dedi.

Dünya İnançları kategorisinden bin 649 fotoğraf, Merdivenler kategorisinden de bin 312 fotoğrafın yarıştığı programda, Dünya İnançları Kategorisinin Birincisi İranlı Hatep Hoseını olurken, Merdivenler Kategorisinin Birincisi ise Türkiye’den Derya Arıkan oldu. Ödülleri jüri tarafından takdim edilmesiyle program sona erdi.

(Haber: Uğur Sarı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.