11. Uluslararası Runatolia Antalya Maratonu

11. Uluslararası Runatolia Antalya Maratonu
Antalya'da 4 Mart'ta başlayacak organizasyonda, maraton ve halk koşusuna toplam 11 bin kişinin katılması bekleniyor

ANTALYA (AA) - Bu yıl 11'incisi düzenlenecek Uluslararası Runatolia Antalya Maratonu organizasyonunda etkinlikler 4 Mart'ta başlayacak.

Organizasyonunu yürüten Turset Project Management Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Emeklioğlu, Belek Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde düzenlenen basın toplantısında, 4 Mart'ta başlayacak ve çeşitli etkinliklerle 3 gün sürecek Runatolia'da, toplam 11 bin kişinin koşmasını hedeflediklerini söyledi.

Etkinliklerin, Terracity Alışveriş Merkezi önünde makarna partisi ile başlayacağını ifade eden Emeklioğlu, etkinlikler süresince, Muratpaşa kent meydanında çocuklar için minik adımlar koşusu, kadınlara özel yüksek topuk koşusu ve kısa mesafe isteyenler için de TerracityRun koşusunun yapılacağını bildirdi.

Maratonun 6 Mart'ta gerçekleştirileceğini kaydeden Emeklioğlu, "Ayrıca bu yıl bavul koşusu düzenliyoruz. Turist akışının yoğun olduğu Antalya'da böyle bir etkinliği de maratona dahil etmeyi uygun gördük" dedi.

Runatolia'ya 8 bin kişinin, halk koşusuna ise 3 bin kişinin katılmasını beklediklerini belirten Emeklioğlu, şunları söyledi:

"Runatolia Maratonu organizasyonu 10, 21 ve 42 kilometre olmak üzere 3 farklı mesafede, TerracityRun da 4 kilometre mesafede gerçekleştirilecek. Maraton, Türkiye'nin dört bir yanından ve 40 ülkeden katılım gösteren sporseverler için aynı zamanda bir tatil kaçamağı alternatifi de sunuyor. Runatolia'ya katılanlar sadece koşmak için tek gün gelmek yerine öncesi ya da sonrasında Antalya'da birkaç gün daha kalarak spor, eğlence ve tatili birleştiriyor. Bölge otelleriyle yapılan anlaşmalar sayesinde sporculara özel hazırlanan paketler ile aileleriyle beraber gelenler hem koşmanın hem de tatilin keyfini çıkarıyor."


- Doğukan Manço'dan Barış Manço şarkıları


Merhum Barış Manço'nun oğlu Doğukan Manço'nun Runatolia'nın özel davetlisi olacağını belirten Emeklioğlu, "Minik adımlarda yarışacak 4-6 yaş grubundaik çocuklarla beraber 200 metre koşacak Doğukan Manço, yarış sonrasında da Barış Manço'nun en sevilen şarkılarını çalacak ve çocuklara imza dağıtacak" diye konuştu.

Emeklioğlu, yüksek topuk koşusunun da bu yıl yine kadınların buluşacağı eğlenceli bir etkinlik olacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"7 santimetre yüksekliğindeki topuklu ayakkabı ile sadece 100 kadının katılımıyla sınırlandırılan ve yirmişerli 5 grup halinde yarışılarak en iyi dereceyi elde eden kadının kazanacağı ödüllü yarışma, 5 Mart Cumartesi günü Muratpaşa Belediyesi yanındaki kent meydanında yapılacak ve startını da Doğukan Manço verecek."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.