11 yaşında 800 kitap okudu

11 yaşında 800 kitap okudu
Sivas'ta yaşayan 11 yaşındaki kitapkurdu Elif Sude İlaslan'ın, küçük yaşına rağmen okuduğu 800 kitapla dikkat çekiyor

SİVAS (AA) - Sivas'ta yaşayan 5. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Elif Sude İlaslan, küçük yaşına rağmen okuduğu 800 kitapla yaşıtlarına örnek oluşturuyor.

Ziya Gökalp Ortaokulu öğrencisi İlaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmeni sayesinde kitap okuma alışkanlığını kazandığını belirterek, haftada 5-6 kitap okuduğunu söyledi.

Kitap okumayı çok sevdiğini aktaran İlaslan, "Öğretmenimiz sayesinde her hafta bir kitap alıyorduk. Biz arkadaşlarla her hafta bir kitap okuyorduk ama ben öğretmenin verdiği kitabı 2 günde okuyordum. Kitabı bitirdikten sonra başka kitaplarda okuyordum yani haftada 5-6 kitap okuyorum. Bu zamana kadar da 800'den fazla kitap okudum. Kitap okumayı çok seviyorum yeni bilgiler öğreniyorum." diye konuştu.

İlaslan, şiir ve hikaye kitabı yazdığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Okuldan geldiğim zaman ödevlerimi yapıyorum daha sonra kitap okumaya başlıyorum, sonra babaannemin yanına çıkıyorum hikaye kitabımı tamamlamaya çalışıyorum, babaannem anlatıyor ben yazıyordum. Çok sayıda da şiir yazdım, ama kitabıma kafiye uyumu olan şiirleri düzenleyip koyduk. Hedefim her yıl okuduğum kitap sayısını daha yükseltmek. İlerde roman yazmak istiyorum. Yazdığım hikaye ve şiir kitabım için de okulumda imza günü düzenleyeceğim. Kitaplarımı da bedava vereceğim."

İlaslan'ın, şehitler için yazdığı şiirleri de bulunuyor.

11 yaşında 800 kitap okudu

11 yaşında 800 kitap okudu

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.