12 metrekarelik Türk bayrağı göndere çekildi

12 metrekarelik Türk bayrağı göndere çekildi
Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 12 metrekarelik ay yıldızlı bayrak, Antakya'da törenle göndere çekildi

HATAY (AA) - Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 12 metrekare büyüklüğündeki Türk bayrağı Antakya'da düzenlenen törenle göndere çekildi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ay yıldızlı bayrağın göndere çekildiği Dursunlu Mahallesi'nde, Türk bayrağının Hataylılar için büyük anlam taşıdığını belirterek, 18 yıl bayrak hasretiyle yaşadıklarını anımsattı.

Savaş, "Türk bayrağı bizim özgürlüğümüzü, manevi ve milli değerlerimizi, birliğimizi bütünlüğümüzü ve kaderimizi simgeliyor. O nedenle biz bu bayrağı göndere çekmekten gurur duyuyoruz. Bu bayrağı ne kadar yukarıda görürsek o kadar onurlanırız." diye konuştu.

Vali Yardımcısı Orhan Mardinli de bağımsızlığın ve devletin simgesi olan ay yıldızlı bayrağı göndere çekmenin onurunu yaşadıklarını aktardı.

Konuşmaların ardından, direk üzerine çelik halatla bağlı 12 metrekarelik Türk bayrağı, İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekildi.

Törene, siyasi parti üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler ve şehit aileleri katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.