125 cc'nin altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek

125 cc'nin altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bundan sonra 125 cc'nin altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek. Bu konudaki çalışmalar belli bir noktaya geldi, hazırlığı yapıldı ve arkadaşlar da düğmeye bastılar." dedi.

Bakan Soylu, 125 cc altındaki motosikletlerle ilgili ehliyet düzenlemesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile görüştüklerini anlatarak, "Bundan sonra 125 cc'nin altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek. Bu konudaki çalışmalar belli bir noktaya geldi, hazırlığı yapıldı ve arkadaşlar da düğmeye bastılar. Motosikletle alakalı ek bir dersle bunu sağlayabilecekler. Onun için ayrı bir motor ehliyeti almaya da gerek kalmamış olacak." bilgisini paylaştı.

Soylu, "kadına yönelik şiddetin engellenmesi çalışmalarına" ilişkin bir soru üzerine, kurulan elektronik izleme merkezinin 24 saat çalıştığını söyledi.

Hakimin verdiği karar çerçevesinde hem mağdurda hem şüphelide iki aletin olduğunu anlatan Soylu, ikisinin birbirine yaklaştıkları anda giden sinyalin harita üzerinden takip edildiğini söyledi.

"Kadına El Kalkamaz" diye bir proje başlattıklarını belirten Soylu, kadını koruduklarını, 12 milyon erkeğe de bizatihi eğitim verildiğini aktardı.

Kadına şiddetle ilgili önemli bir mekanizma kurduklarına işaret eden Soylu, bu mekanizmanın Türkiye'nin her yerine yaygınlaştırıldığını, sadece KADES'ten ihbar almadıklarını, polis ve jandarmada Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirlikleri kurulduğunu, toplamda 1200'ü aşkın yerde ofislerinin olduğunu söyledi.

Soylu, kadına şiddetin önlenmesi kapsamında ayrılan ya da ayrılık aşamasında olan kişilerin, bu süreçte görüşmek istemeleri halinde, polis merkezi ve kaymakamlıklarda oluşturulacak alanda görüşebileceklerini, bu projenin de 14 Mayıs'tan sonra 1-1,5 ay gibi süre içerisinde hayata geçirileceğini anlat

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.