14 İlde 2 Milyon Liralık Kaçak Sigara Ve Tütün Mamulü Ele Geçirildi

14 İlde 2 Milyon Liralık Kaçak Sigara Ve Tütün Mamulü Ele Geçirildi
Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin talimatı üzerine kaçak sigara satışının en fazla görüldüğü 14 ilde yapılan denetimlerde, yaklaşık 2 milyon liralık kaçak...

 Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin talimatı üzerine kaçak sigara satışının en fazla görüldüğü 14 ilde yapılan denetimlerde, yaklaşık 2 milyon liralık kaçak sigara ve tütün mamulü ele geçirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bakan Canikli'nin, sigara ve tütün kaçakçılığıyla mücadele kapsamında denetimlerin sıkılaştırılması için talimat verdiği bildirildi.

Canikli'nin talimatı doğrultusunda kaçak sigara tüketiminin en fazla görüldüğü 14 ilin tespit edildiği belirtilen açıklamada, gümrük muhafaza ekiplerinin, 21 Ekim 2014'ten itibaren Antalya, Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Erzurum, Van, Sivas, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Batman, Gaziantep, Şanlıurfa ve Adıyaman'da eş zamanlı denetim başlattığı ifade edildi. Söz konusu illerde özellikle Ankara-Kızılay, Mersin-Pozcu, Adana-Seyhan gibi yoğun yaya trafiği olan merkezlerde kaçak sigara satışı yapmaya çalışan sokak satıcılarına yönelik operasyonlar gerçekleştirildiğine yer verilen açıklamada, bakanlığın taşra birimleri tarafından yürütülen denetimler sonucunda yaklaşık 2 milyon liralık kaçak sigara ve tütün mamulü ele geçirildiği kaydedildi.

Piyasaya yasadışı yollardan sigara arzını önlemeye dönük 14 ilde yoğunlaştırılan denetimlerinin 2015 yılında da artırılarak sürdürüleceği vurgulanan açıklamada, 21 Ekim 2014'ten bugüne kadar 224 işyerinde yapılan denetimlerde kaçak satılan 205 bin paket sigara, 2 bin 559 adet puro, 6 bin 226 paket makaron, bin 909 paket pipo tütünü, 2 bin 42 paket nargile tütünü ve 276 paket sigara tütününe el konulduğu belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.