14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı
Etkinlikler kapsamında İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ile Kalbin İçin Pedalla Grubu'nun iş birliğiyle düzenlenen ve bin 200 kişinin katıldığı bisiklet turu düzenlendi- İstanbul İl Sağlık Müdürü Albayrak:- "Sağlık çalışanlarının yılda bir defa hatırlandığı h

İSTANBUL (AA) - İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ile Kalbin İçin Pedalla Grubu'nun iş birliğinde 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında bisiklet turu düzenlendi.

İl Sağlık Müdürü Selami Albayrak'ın yanı sıra, İstanbul'daki kamu hastaneleri birliklerinin genel sekreterleri, hastane yöneticileri ve sağlık çalışanlarının da katıldığı etkinliğe, vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Yaklaşık bin 200 katılımcının yer aldığı etkinlik, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinden başladı.

Haydarpaşa'daki Sağlık Bilimleri Üniversitesinde son bulacak etkinliğe ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Albayrak, etkinliği Kalbin İçin Pedalla Grubu ile gerçekleştirdiklerini söyledi.

Albayrak, "Sağlık çalışanlarının yılda bir defa hatırlandığı haftayı yaşıyoruz. Biz bu hatırlanmayı bisikletle dile getirmek istedik. Sultan Abdülhamid'in yaptırdığı bir hastaneden tıp okuluna Boğaziçi Köprüsü'nü geçerek ulaşacağız. Tüm bisiklet severler buradalar. Güzel bir etkinlik olacağını düşünüyorum" dedi.

Etkinliğe sağlık çalışanlarının yanı sıra tüm İstanbulluları davet ettiklerini aktaran Albayrak, etkinliğe ilginin yoğun olduğunu dile getirdi.

- "Bu konuda farkındalık ve sempati oluşturmak istiyoruz"

Kalbin İçin Pedalla Grubu Başkan Yardımcısı Afacan Dilekçi de etkinliği, "Sağlık bir yaşama, kalbin için pedalla" sloganıyla hayata geçirdiklerini kaydetti.

Dilekçi, bisikletli yaşamın, büyük şehirlerin yaşam şartlarından kaynaklanan, hareketsizlik nedeniyle yaşanan sağlık sorunlarına, bireye, çevreye ve toplum ekonomisi ile kent içi ulaşımına çözüm olabileceği düşüncesiyle düzenledikleri etkinliğe ilişkin şunları söyledi:

"Etkinlik, bisikletli yaşamın, bireye fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırarak, sonraki yaşlarında sağlığın korunmasına ve sonuç olarak toplum refahının artırılmasına katkıları konusunda farkındalık ve sempati yaratmak amacıyla düzenlendi. Etkinlik kıtalar arası gerçekleştiriliyor. Biz bu etkinliği gelenekselleştirmeye çalışacağız. Bu yıl ilk defa yapıyoruz fakat geleneksel düzenlediğimiz etkinliklerimiz var. Etkinliğe yaklaşık bin 200 kişi katıldı. Gelecek yıllarda devamını getirmek istiyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.