14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı
Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle Çukurova Üniversitesi'nde törenlerinın bir kısmı iptal edildi, Mersin'de kutlama programları yapılmadı

ADANA/MERSİN (AA) - Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle Çukurova Üniversitesi’nde (ÇÜ) 14 Mart Tıp Bayramı kutlamalarının bir kısmı iptal edilirken, Mersin'deki kutlama programları yapılmadı.

ÇÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilen 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Hipokrat Konferans Salonu'nda tören düzenlendi.

ÇÜ tarafından daha önceden organizasyonu yapılan 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinin balo ve dinleti bölümü, Ankara'da yaşanan hain terör saldırısı nedeniyle iptal edildi. Törende konuşma ve sunum bölümlerine yer verildi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, yaptığı konuşmada, hain terör hadisesi nedeniyle herkesin çok üzgün olduğunu belirtti.

Barışa, kardeşliğe ve sağduyuya her zamankinden daha çok gereksinim duyulan bu günlerde yapılan saldırıyı kınadığını vurgulayan Erdoğan, "Bu zor günleri daha fazla çalışıp, daha fazla birbirimize kenetlenerek atlatacağımıza olan inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

ÇÜ Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Recep Tuncer de Ankara'da yapılan hain saldırıyı nefretle kınadı.

Açılış konuşmalarının ardından emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Seval Güneşer tarafından "14 Mart ve beklentilerim" konulu sunum gerçekleştirildi. Etkinlik, geleneksel "14 Mart Yemeği" ile sona erdi.

- Mersin'de kutlama programı iptal edildi

Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Memnune Çamsarı da yaptığı yazılı açıklamada, dün Ankara'da meydana gelen terör saldırısı nedeniyle 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında genel sekreterliklerine bağlı sağlık tesislerinde düzenlenecek olan etkinliklerin iptal edildiğini belirtti.

Sağlık çalışanları olarak saldırıyı gerçekleştirenleri lanetlediklerini ifade eden Çamsarı, saldırılarda yaralananlara acil şifalar, hayatını kaybedenlerin yakınlarına da başsağlığı diledi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.