1,5 milyonluk vurgun: Şüpheliler ayak izlerinden yakalandılar

1,5 milyonluk vurgun: Şüpheliler ayak izlerinden yakalandılar
Kastamonu'nun Tosya ilçesinde ağlarına düşürdükleri yaşlı çiftçi, yaklaşık 1,5 milyon dolandıran şahıs ve iki işbirlikçisi, JASAT ekipleri tarafından 12 saat süren ayak izi takibinin ardından ormanlık alanda yakalandı.

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde ağlarına düşürdükleri yaşlı çiftçi, yaklaşık 1,5 milyon dolandıran şahıs ve iki işbirlikçisi, JASAT ekipleri tarafından 12 saat süren ayak izi takibinin sonrasından ormanlık alanda yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu'nun Tosya ilçesi Aşağıkayı köyünde ikamet eden H.K. isimli yaşlı şahsın evine gelen ve kendisini jandarma personeli olarak tanıtan bir şahıs, terör örgütü mensuplarının evine yaptıkları operasyonda kimlik bilgilerinin çıktığından söz etti.

Evlerinde sakladıkları altınları incelemek üzere el koymaları gerektiğini belirten dolandırıcı, H.Ç.'nin evinde olan yaklaşık 1,5 milyon TL değerindeki 5 gram altın, 9 adet bilezik, 10 adet tam altın, 15 adet çeyrek altın ve 10 adet Cumhuriyet altınını aldı. Daha sonra kayıplara karışan kişi kendilerini dolandırdığını fark eden H.Ç. durumu 112 Acil Çağrı Merkezine arayarak bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT dedektifleri düğmeye bastı. Ekipler tarafından şahsın ticari taksi ile köye geldiği anlaşıldı.

aw121999-01.jpg

Araştırmalarında daha kapsamlı incelemeler başlatan JASAT dedektifleri, şahsın ticari taksi ile iletişime geçtiği telefon numarasından, PTS, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kameraları ve güvenlik kameralarını inceleme altına aldı. Yapılan incelemeler sonucunda evdeki altınları alan şüpheli Adana'da ikamet eden H.Ç.'nin olduğu anlaşıldı. Ekipler tarafından yapılan inceleme ve kapsamlı araştırmalar A.K. ve ve. P.Ç. isimli şahısların araçla H.Ç.'yi almak için Tosya'ya geldiği tespit edildi. Ekipler tarafından şüpheli kişilerin 12 saat boyunca ayak izleri takip edildi. 17 kilometre boyunca iz süren ekipler, şahısları Aşağıkayı köyü civarında ormanlık alanda buldu. Olayla ilgili şahıslar gözaltına alınırken, ele geçirilen altınlar ise sahibine teslim edildi.

Gözaltına alınan şahıslar, işlemlerinin sonrasında adliyeye sevk edildi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.