15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü
Konya, Afyonkarahisar ve Aksaray'da meydanlara akın eden vatandaşlar, "Milli Birlik Yürüyüşü"ne katıldı

- Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin birinci yılında, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinlikleri kapsamında Konya, Afyonkarahisar ve Aksaray'da "Milli Birlik Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Konya Valiliği organizesinde Kültürpark'ta toplanan vatandaşlar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir günlük demokrasi nöbeti tutmak üzere Mevlana Meydanı'na yürüdü.

AK Parti Konya Milletvekili ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile diğer milletvekilleri, Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe belediye başkanları ve diğer siyasilerle sivil toplum kuruluşları da vatandaşlara yürüyüşte eşlik etti.

Yürüyüşe katılan kadın-erkek, genç-yaşlı binlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla birlik ve beraberlik sloganı attı.

Vatandaşlardan bazıları ellerinde darbe girişiminin seyrini değiştiren kahraman Şehit Başçavuş Ömer Halisdemir'in fotoğraflarının yer aldığı afişleri taşıdı.

Slogan ve tekbirlerle yürüyen vatandaşlar "Reis var, yeis yok", "Vatan hainleri, artık bu dünya size dar-be","Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım", "Milletçe terörü bitireceğiz" yazılı pankartlar açtı.

Mevlana Meydanı'nda son bulan "Milli Birlik Yürüyüşü"nün ardından alanda kurulan platforma çıkan milletvekilleri Konyalı vatandaşları selamladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında çekilmiş görüntülerden oluşan kısa film gösterimi yapıldı.

- AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar Memur-Sen İl Temsilciliği tarafından organize edilen anma etkinliğinde, yürüyüş gerçekleşti.

İmaret Camisi'nde akşam namazı kılan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda" sloganları atarak Afyonkarahisar Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Vatandaşlar, ellerinde Türk bayrağı, üzerinde şehitlerin fotoğrafları yer alan tişörtler ve hazırladıkları afişleriyle alana giriş yaptı.

- AKSARAY

Aksaray Belediyesi tarafından organize edilen anma etkinliğinde, vatandaşlar mehter takımı eşliğinde yürüyüş gerçekleşti.

Vatandaşlar burada, "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganları ile Ulu Cami'den, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'na kadar yürüdü.

Her bir şehidi temsil eden vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları açarak hazırladıkları koreografi ile bedenleriyle "15 Temmuz" yazısını oluşturdu.

Yapılan koreografi gösterisine çevredeki vatandaşlar da ellerindeki bayraklarla destek verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.