15 Temmuz mesajları

15 Temmuz mesajları
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Konya belediye ve ilçe başkanları, kurum ve kuruluşlar yazılı bir mesaj yayımladı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Konya belediye ve ilçe başkanları, kurum ve kuruluşlar yazılı bir mesaj yayımladı.

BAŞKAN ALTAY: MİLLETİMİZ 15 TEMMUZ’DA ASIRLAR BOYU UNUTULMAYACAK BİR DESTAN YAZDI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Altay mesajında şu ifadelere yer verdi: Yakın tarihimizin en büyük ihaneti olan 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ve bu ihanete karşı verdiğimiz kutlu mücadelenin yedinci yıl dönümündeyiz. 15 Temmuz 2016 günü; yüreği vatan sevgisiyle dolu aziz milletimizin kahraman evlatları, akşam saatlerinde Fethullahçı terör örgütünün başlattığı hain darbe girişimini, güneşin doğuşuyla birlikte akamete uğratmayı başardı. Hürriyet ve istiklâl aşığı Türk milletinin karşı konulmaz iradesi, en acımasız ve en sinsi saldırılar karşısında bir güneş gibi yeniden parladı.

SONUNA KADAR ARKASINDA DURDU

Milletimiz o gün asırlar boyu unutulmayacak ve nesiller boyu dilden dile dolaşacak bir destan yazdı. Aziz milletimiz; nice zaferle, şanla ve şerefle dolu tarihini, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyarak yeni bir destanla daha taçlandırdı. Yürüyeceksin ki millet yürüyecek arkandan’ dizelerindeki gibi; Sayın Cumhurbaşkanımız hainlere karşı yürüdü ve milletimiz de sonuna kadar arkasında durdu.

SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ

Bu toprakların; ezelden beri olduğu gibi, ebediyete kadar da hiçbir zaman ve hiç kimse tarafından esarete mahkûm edilemeyeceğini bütün cihana 15 Temmuz’da yeniden ispat ettik. Vatanımızın evlatlarının; bayrağı, ezanı, hürriyeti ve istikbâli için gerektiğinde ölümü gül bahçesine girer gibi kucaklayan birer kahramana dönüştüğünü, bir kez daha tüm dünyaya gösterdik. Bugün ise topraklarımızda emelleri olanlara; Türkiye’nin iç karışıklıklarla, kirli oyunlarla işgal edilebilecek bir ülke olmadığını ve kendi kabuğuna hapsedilemeyeceğini, her alandaki büyük yükselişimizle göstermeye devam ediyoruz. Rabbim bizlere güç verdiği sürece, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

PROGRAMA DAVET

Bu ihanet girişimi nedeniyle şehadetle şereflenen tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet, ruhları şad olsun. Hainlerin silahlarına, tanklarına, helikopterlerine; göğsündeki iman gücüyle karşı koyarken yaralanan gazilerimize sağlık ve esenlik temenni ediyorum. Bu vesileyle tüm Konyalı hemşehrilerimi; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri’ne davet ediyorum. Aziz milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun.”

baskan-altay-1.jpg

HASAN KILCA: 15 TEMMUZ’DA MİLLETİMİZ HAİNLERE GEREKEN DERSİ VERDİ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 7’nci yıl dönümü ile 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Çanakkale’de düşmana geçit vermeyen ruhun 15 Temmuz gecesinde de işgale “dur” dediğinin altını çizen Başkan Hasan Kılca; “Bizi güçlü ve sarsılmaz kılan göğsümüzde taşıdığımız iman ve milletimizin sarsılmaz ferasetidir” dedi.

BÜYÜK FELAKETTEN KURTARDI

Başkanı Hasan Kılca, geçmişi nice kahramanlıklar ve destanlarla dolu büyük Türk Milleti’nin yedi yıl önce de genciyle, yaşlısıyla, kadını ve erkeğiyle yeni bir zafer elde ettiğinin altını çizen Hasan Kılca’nın 15 Temmuz mesajı şu şekilde; “15 Temmuz 2016, Türkiye Cumhuriyeti’nin demokrasi tarihinde kara bir lekedir. Bu tarih, vatan ve millet düşmanı hainlerin, milletimize karşı ihanet planlarını devreye koydukları, bu aziz vatanın evlatlarını korkutacaklarını sanıp rezil oldukları gündür. Milletimizin cesareti, vatanseverliği ve demokrasiye olan inancı, bu karanlık girişimi bertaraf etmiş ve ülkemizi büyük bir felaketten kurtarmıştır.

DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKTILAR

15 Temmuz gecesi, milyonlarca vatandaşımız sokaklara dökülmüş, tanklara, silahlara ve bombalara karşı direnmiş ve demokrasiye sahip çıkmıştır. Bu direniş, göğüslerini siper eden kahraman vatandaşlarımızın, canını feda eden şehitlerimizin ve gazilerimizin cesaretini ve fedakârlığını göstermiş; bu necip milletin prangalara hapsedilemeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya ilanıdır. Bugünkü varlığımızı 15 Temmuz’daki dik duruşumuza borçluyuz. Bizlere emanet ettikleri bu güzel vatanı korumak ve gelecek nesillere daha güzel ve refah bir Türkiye bırakmak için üretmekten ve çalışmaktan vazgeçmeyeceğiz. Milletimizin tankların ve bombaların karşısında durarak demokrasiye sahip çıkması, tarihimize altın harflerle yazılan bir destandır. Hepimiz bir kez daha gördük ki asıl güç tank ve tüfekte değil iman, inanç, azim ve kararlılıktadır.

ZALİMLERE FIRSAT VERMESİN

Asla unutmamalıyız ki özgürlük ve demokrasi, bedel ödenerek elde edilmiş haklardır. Bu değerleri korumak ve yaşatmak için canıyla ve kanıyla destanlaşan aziz şehitlerimiz ve gazilerimize minnettarız. Bu büyük direnişi gerçekleştiren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. 15 Temmuz’un yıl dönümünde, hep birlikte daha güçlü bir Türkiye için çalışmaya devam ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; o gece o hayasız akını durdurmak için iman dolu göğsünü siper eden 15 Temmuz şehitlerimizin ruhları şad, mekânları cennet olsun. Gazilerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyor; kendilerine acil şifalar diliyorum. O gece sesi, duruşu, mücadelesi ve duasıyla kutsalına sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum. Allah birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin. Bölüp parçalamak için bekleyen zalimlere fırsat vermesin.”

340117.jpg

BAŞKAN PEKYATIRMACI'DAN 15 TEMMUZ MESAJI

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Milletimizin yazdığı her kahramanlık destanı tarihe derin izler düşmüştür” diyerek Türk milletinin vatan sevgisinin her şeyin üzerinde olduğuna vurgu yaptı.

"15 TEMMUZ DİRENİŞİ, ASIRLAR BOYU UNUTULMAYACAK BİR DESTANDIR."

Başkan Pekyatırmacı 15 Temmuz mesajında şu ifadelere yer verdi: "15 Temmuz tarihin en önemli dönüm noktalarından biri oldu. Geçmişi kahramanlıklarla dolu aziz milletimiz büyük bir sınavı başarıyla verdi. O gece millet iradesini hiçe sayıp hainlik yapanlar kaybetti. O gece cesaretimiz, idealimiz, ufkumuz ve çocuklarımızın geleceğe dair hayalleri kazandı. Kazanan halk oldu. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır bilinciyle ölümsüzlüğü seçen kahraman şehitlerimiz kazandı. Korkusuzca meydanlarda destan yazan yiğit gazilerimiz kazandı.

ZAFER TÜRK MİLLETİNİN

15 Temmuz’un canlı şahitleri olarak ne söylesek ne anlatsak o gece yaşananları ifade etmeye kelimeler kifayetsiz kalıyor. 15 Temmuz, insanlık tarihine altın harflerle yazılmış büyük bir demokrasi mücadelesinin adıdır. Bu mücadelenin ve zaferin sahibi Türk milletidir, milletimizin tüm fertleridir. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Gününü kutluyor, şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize, en derin şükranlarımı sunuyorum."

baskan-ahmet-pekyatirmaci.jpg

YİĞİT: EN ŞANLI DİRENİŞ

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yiğit yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: Tarihi boyunca vatanına karşı yapılan hiçbir işgal girişimine boyun eğmeyen aziz milletimiz, bağımsızlık meşalesini her daim yücelerde tutmuş, işgalcilere de onların kirli ve karanlık maşalarına da asla fırsat tanımamıştır. 15 Temmuz 2016’da milli iradeyi tutsak etmek isteyen hainlere karşı milletimizin yazdığı o destan, tarihin en şanlı direniş mücadelelerinden biri olmuştur.

MİLLİ DİRENİŞİN ALTINDA EZİLMEYE MAHKÛMDUR

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde iradesine sahip çıkan milletimiz, tanklara, savaş uçaklarına ve kurşunlara karşı göğsünü siper etmiş, ikinci bir Milli Mücadeleyi gönüllere nakşetmiştir. O gece FETÖ ve diğer tüm terör örgütleri bir kez daha görmüşlerdir ki, vatanımıza göz diken her kim olursa olsun, milli iradenin ve milli direnişin altında ezilmeye mahkûmdur. Bu duygular içerisinde 15 Temmuz’da şehadet şerbetini içen 253 vatan evladımız başta olmak üzere, vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum. Aziz milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü de yürekten kutluyorum."

murat-yigit.jpg

BAŞKAN KARABACAK: MİLLETİMİZ 15 TEMMUZ GECESİNDE YENİ BİR TARİH YAZMIŞTIR

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Aziz Milletimiz, 7 yıl önce Türkiye’de bir daha darbe yapılamayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir. O, tarihi geceyi hiçbir zaman unutmayacağız ve utturmayacağız” dedi. Başkan Karabacak, Mevlâna Meydanında gerçekleştirilecek olan 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik gününde vatandaşlara Türk Bayrağı dağıtılacağını söyledi.

MİLLİ BİR DURUŞ SERGİLEMİŞTİR

Darbe girişiminin yıl dönümünde açıklamalarda bulunan Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, mesajında şu ifadelere yer verdi: “15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde aziz milletimiz omuz omuza hareket ederek hain işgal girişimine karşı büyük bir direniş göstererek yeni bir destan yazmış, yürekleri vatan sevgisiyle çarpan Esnaf ve Sanatkârlarımız ise üzerine düşeni bütün görevi yerine getirerek milli bir duruş sergilemiştir.

FETÖ’YÜ BİR KEZ DAHA LANETLİYORUZ.

Üzerinden geçen 7 yıla rağmen yaşanan hain ve alçak girişime karşı öfkemiz kat be kat artmaktadır. Aziz milletimiz, birlik ve beraberlik içinde büyük bir demokrasi zaferine imza atmış, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, devletimiz ve milletimizin ferasetiyle FETÖ’ye karşı kararlı bir duruş sergileyerek darbe girişimi bertaraf etmiştir. Milletimiz o gecede, 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarının tek bir karışına dahi göz dikenlere fırsat vermemiş ve yeni bir tarih yazmıştır. Unutulmamalıdır ki, Aziz Türk Milleti, ülkesine ve devletine canı pahasına sahip çıkmaya devam edecektir. Ayrıca, dün olduğu gibi bugün ve her zaman aziz milletimiz ve ahilik geleneğinden ve kültüründen gelen Esnaf Sanatkârlarımız da ülkesine ve devletine canı pahasına sahip çıkacaktır. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet hep var olacak, hiçbir güç bizim birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün 7. yılında 84 Meslek Odamız, 60 bin Esnaf ve Sanatkârımız adına, hain terör örgütü FETÖ’yü bir kez daha lanetliyoruz.

TÜRK BAYRAĞI DAĞITACAĞIZ

Üzerinden geçen 7 yıla rağmen, acıları kalbimizde taze olan ve hiçbir zaman unutmayacağımız gibi, unutulmasına da müsaade etmeyeceğimiz 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Milletimizin, Esnaf ve Sanatkarlarımızın yazmış olduğu destanın yıl dönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzü tebrik ediyorum. O tarihi geceyi hiçbir zaman unutmamak ve unutturmamak için Mevlâna Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan 15 Temmuz anma gününde vatandaşlarımıza Türk Bayrağı dağıtacağız.”

konesob-baskani-muharrem-karabacak.jpg

BAŞKAN ARSLAN’DAN 15 TEMMUZ MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan "15 Temmuz'un karanlıkta kalan kısımları maalesef ortaya çıkarılmamıştır. Bununla birlikte Cumhur İttifakı 15 Temmuz ihanetinden ders çıkarmamış, aksine devlet geleneğini yok sayarak kendi yolsuzluk düzenlerine kılıf yapmışlardır" dedi.

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Arslan, paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı: "15 Temmuz 2016’nın yıldönümünde, aziz milletimize ve devletimize yönelik alçakça darbeyi tezgâhlayan, gerçekleşmesi için çalışan, destek sağlayan, darbelerin her türlüsünü meşrulaştırmaya çalışan tüm kesim, kişi ve zihniyeti temel insan hakları tüm demokratik değerler ve hukuk devleti adına kınıyor, şiddetle lanetliyorum. 15 Temmuz'un yıl dönümü vesilesiyle bir kez daha altını çizmekte yarar görüyorum; darbeyi planlayan, darbeye teşebbüs eden, cunta hareketinin içinde yer alan, milletine kurşun sıkan kim varsa en ağır şekilde hesap sorulmalı ve cezalandırılmalıdır."

ahmet-arslan.jpg

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 15 Temmuz Destanı’nın yıl dönümü nedeniyle, bir mesaj yayımladı. Başkan Tutal, 15 Temmuz gecesi dökülen şehit kanlarının bağımsızlığın korunmasının yanında milletin birlik beraberlik ve kardeşliğini pekiştirmesine vesile olduğunu kaydetti.

Başkan Mehmet Tutal, 15 Temmuz Demokrasi Milli Birlik Günü nedeniyle yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “15 Temmuz’da vatan, demokrasi ve bağımsızlık uğruna mücadele veren kahraman insanımız asırlar öncesinde olduğu gibi yine aynı kararlılıkla yaşadığı toprakları ve şanlı tarihini korumanın, istikbalinin yegâne unsuru olduğunu tüm dünyaya haykırmıştır.

HAİN GİRİŞİMİ ENGELLEDİLER

15 Temmuz bu ülkeyi kaosa sokmanın, iç savaşa sokmanın, bu ülkeye, bu millete, bu devlete, bu bayrağa ihanet etmenin bir hareketi idi. Ama aziz milletimiz, ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzene ve özgürlüğüne bağlılığını ve aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya göstererek destan yazmıştır. Rengini şehitlerimizin kanından alan Ay-Yıldızlı Bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş Aziz Milletimiz, 15 Temmuz gecesi yurdun dört bir köşesinde ve meydanlarda tanklara, bombalara, kurşunlara göğsünü siper etmiş, bu hain girişimi vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte canlarını feda ederek engelemiştir.

251 VATANDAŞIMIZ ŞEHİT OLDU

Bu yaşanan hadiselerde 2.703 vatandaşımız gazilikle şereflenmiş, 251 evladımız da şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Bu hadise hepimizi erin bir hüzne boğdu. Ancak 'Olur ki, hoşunuza gitmeyen bir şeyde sizin için hayır, yine olur ki hoşunuza giden bir şeyde de sizin için şer vardır. Allah bilir, siz bilmezsiniz' ayetini unutmamalıyız. Rabbim bir daha bu millete 15 Temmuz’u yaşatmasın. 15 Temmuz’da canı ve kanı pahasına bu toprakları, bayrağımızı ve mukaddesatımızı korumak için her türlü fedakârlığı yapan şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyorum. Tarihimizdeki en büyük ihanet girişimi olan bu günü unutmayacağız, unutturmayacağız demiştik. Yaşadığımız olaydan ibret almamız, ders çıkarmamız gerekiyor. Çanakkale ruhu, Bedir ruhu gibi 15 Temmuz da bu millete bir ruh verdi. Bu ruhu biz çocuklarımıza, torunlarımıza aşılamamız ve 15 Temmuzdan ibret alarak o ruhu devam ettirmemiz gerekiyor.

BİR DAHA YAŞATMASIN

Rabbim bir daha bu millete 15 Temmuzları yaşatmasın. Bu vesile ile hain kalkışma gecesi canını, vatanı için siper ederek FETÖ’cü hainlere geçit vermeyen şehitlerimize Allah’tan rahmet acılı ailelerine başsağlığı diliyorum. Gazilerimize ise hayırlı ve sağlıklı uzun ömürler vermesini yüce rabbimizden niyaz ediyorum. Allah milletimizin yar ve yardımcısı olsun.”

belediye-baskani-mehmet-tutal.jpg

BAŞKAN ALTUN: 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ MİLLETİMİZİN İRADESİNE YENİK DÜŞMÜŞTÜR

Makine Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Dr. Altun 5 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Altun yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: 15 Temmuz 2016'da gerçekleşen hain darbe girişiminin ardından yedi yıl geçti. Bu hain darbe girişimi; milletimiz için bir dönüm noktası hükmündedir. Yıllardır ülkemizi içerden ve dışardan zapt etmeye çalışan hain planın son noktasıdır. Devletin tüm kademelerine haince sızan, vatan ve millet sevgisini unutmuş hain bir güruhun kalkışmasıdır.

BÜYÜK DERS VERİLDİ

Bin yıldır üzerinde yaşadığımız bu topraklar ecdadımızın canları pahasına gösterdiği olağanüstü ve onurlu mücadele ile vatan olmuştur. Yüzyıllar boyunca pek çok kere, şehit ecdadımızın aziz kanlarıyla sulanmış olan bu topraklarda bizlere tuzak kuranlar Cumhuriyetimizi, demokrasimizi, milli irademizi yok etmek, hürriyetimizi almak istemişlerdir. Geçmişte bu aziz milleti yok etmeye çalışan emperyalist devletlerin zihniyetinde olan bu hainler, milletimizin hürriyet aşkı ve bağımsızlık tutkusuyla karşılaşmışlar ve ağır bir yenilgiye uğramışlardır. Kût'ül-Amâre’de, Çanakkale’de, Büyük Taarruz’da olduğu gibi, 15 Temmuz’da da milletçe verdiğimiz cesur ve onurlu mücadeleyle hainlere büyük bir ders verilmiştir. 15 Temmuz’un yedinci yıl dönümünü idrak ettiğimiz bugünlerde, Türkiye Cumhuriyeti yaşadığı sürece minnetle anılacak olan 15 Temmuz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum."

dr-aziz-hakan-altun.jpg

KSO BAŞKANI BÜYÜKEĞEN: KONYALI SANAYİCİLER OLARAK, ŞEHİTLERİMİZİN EMANETİ ÜLKEMİZİ BÜYÜTMEK İÇİN DURMAKSIZIN ÇALIŞTIK

Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı. 15 Temmuz 2016’da yaşananları asla unutmayacaklarının altını çizen Büyükeğen, “Vatanımız için canını siper eden 15 Temmuz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum” dedi.

Türkiye’nin tüm kazanımlarını yok etmeyi hedefleyen 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 7 yıl geçtiğini, bu süreçte yaşananları asla unutmadıklarını ve unutmayacaklarını ifade eden Başkan Büyükeğen, şunları söyledi: “Hain FETÖ terör örgütü ve işbirlikçilerinin ülkemizin istiklalini ve istikbalini hedef aldığı, tarihimizin en büyük ihanetini yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişimini asla unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. 15 Temmuz 2016, demokrasi tarihimize vurulmuş kara bir lekedir. Ancak bu karanlık gecede milletimiz gösterdiği kahramanlıklarla canını siper etmiş, ülkesine, özgürlüğüne ve demokrasiye olan sonsuz bağlılığını bir kez daha dünyaya ilan etmiştir.

DURMAKSINIZ ÇALIŞACAĞIZ

Konyalı sanayiciler olarak bizler de, aziz şehitlerimizin bize emanet ettiği ülkemizi büyütmek ve daha müreffeh yarınlara ulaştırmak için durmaksızın çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Bu dönemde Konya’mız, Türkiye’nin büyümesine ve gelişmesine çok önemli katkılar verdi. Son 7 yılda ihracatımızı 1 milyar 333 milyon dolardan, 3 milyar 262 milyon dolara taşıdık. İhracatçı firma sayımızı bin 709’dan 3 bin 414’e ulaştırdık. Sanayicilerimiz yaptıkları yeni yatırımlar ile yeni istihdam alanları oluşturdular. Konya’mız ülkemizin geleceğine daha güçlü destek veren bir sanayi şehri haline geldi. Birlik ve beraberlik içerisinde geçirdiğimiz bu gelişim sürecini önümüzdeki dönemde inşallah çok daha güçlü bir şekilde sürdüreceğiz. Bu vesile ile milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyor, aziz vatanımız için canını siper ederek şehit olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum.”

kso-baskani-buyukegen-1.jpg

BAŞKAN ÇEVİK: 15 TEMMUZ MİLLİ DESTANDIR

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla açıklama yapan Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, "15 Temmuz destanı milletimizin güçlü iradesi, kararlılığı, vatan ve millet aşkı ile yazılmıştır" dedi

“15 Temmuz 2016 tarihinde ülke olarak yeni bir kahramanlık destanı yazdık, yeni bir istiklal ve istikbal mücadelesi verdik” diyen TOBB Ticaret Borsaları Konsey Başkanı ve Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik 15 Temmuz mesajında şu ifadelere yer verdi: " 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gecede Türkiye, olağanüstü ve gayri meşru bir durumla karşı karşıya kalmıştır. Paralel Devlet Yapılanması (PDY) ile devletin tüm kademlerine sızan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ordumuz içindeki hain yapılanmayla darbe ve işgal girişimine kalkışmıştır. Şanlı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içine sızan FETÖ’cüler tarafından gerçekleştirilen hain girişim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve milletimizin destansı kahramanlığıyla geri püskürtülmüştür.

MİLATTIR

15 Temmuz destanı milletimizin güçlü iradesi, kararlılığı, vatan ve millet aşkı ile yazılmıştır. Hainlere karşı mücadele eden milletimiz, canları pahasına ülkemizin bağımsızlığını ve milli iradenin egemenliğini koruyarak Türk milletinin birlik ve beraberliğinden ne pahasına olursa olsun vazgeçmeyeceğini, Türk milletinin bağımsızlığına kasteden dâhili ve harici hiçbir girişime teslim olunmayacağını ve Cumhuriyet'in ikinci asrının Türkiye Yüzyılı olacağını ortaya koymuştur. Korkusuzca tankların önüne yatan, mermilerin üzerine yürüyen Türkiye Yüzyılının kahramanları istiklaline kanıyla, canıyla, imanıyla sahip çıkmıştır. 251 kardeşimiz şehit düşmüştür. Günlerce meydanlarda demokrasi nöbetleri tutulmuştur. Bu açıdan 15 Temmuz bir milattır, milli bir destandır.”

ŞEHİTLERİMİZİ, GAZİLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUZ

FETÖ’nün, neden olduğu yıkımlar, yol açtığı tahribatlar sebebiyle milli hafızalardan asırlarca çıkmayacağını belirten Çevik şunları kaydetti: “O kanlı gecede yaşananların tekerrür etmemesi hem bizim hem de bizden sonraki nesillerin boynunun borcu, ecdada ve şehitlerimize vefanın gereğidir. Hain darbe girişimi sırasında Türkiye’nin bağımsızlığını, milli iradenin hakimiyetini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerini savunmak için cesurca mücadele eden 15 Temmuz kahramanlarının azimlerini ve fedakarlıklarını hatırlamak, adlarını gelecek nesillere aktarmak ve onlara olan minnettarlığımızın göstergesidir. Bugün Konya’da olduğu gibi Türkiye’nin her yerinde vatandaşlarımızın, aynı heyecanla, Yenikapı ruhuyla 15 Temmuz’un 7. yıldönümünü kutlaması gurur vericidir. Konya, hain girişimi gerçekleştirenleri unutmayacak, bu ihanete direnenleri, şehitlerimizi, gazilerimizi sonsuza dek minnetle ve şükranla anacaktır."

HEP BİRLİKTE TÜRKİYE OLALIM

15 Temmuz’da amaçlarına ulaşamayan şer odaklarının, saldırılarına devam ettiğine dikkat çeken KTB Başkanı Hüseyin Çevik, “Türk Milleti olarak gaflete düşmeden, rehavete kapılmadan her daim uyanık olmalıyız. Yılmadan, usanmadan daha çok çalışmalıyız. Geleceğe daha geniş bir vizyonla bakmak durumundayız. Bin yıldır bu vatanın bedeli şehitlerimizin kanlarıyla ödendiğini unutmadan kızıl elma idealiyle güçlü Türkiye’yi inşa etmeliyiz. Üstünden gelemeyeceğimiz güç, aşamayacağımız engel yoktur. Yeter ki; Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet bilinciyle bir olalım, iri olalım, diri olalım, hep birlikte Türkiye olalım” dedi.

ktb-baskani-huseyin-cevik-2.jpg

BAŞKAN ÖZTRÜK: UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. ​

KTO Başkanı Öztürk’ün mesajı şöyle:“15 Temmuz 2016’da devlete silah doğrultan, millete kurşun yağdıran, Gazi Meclis’i bombalayan bir ihanete hep beraber şahit olduk. FETÖ mensubu teröristlerin Türkiye’nin demokrasisine ve geleceğine yönelik darbe girişimi; Türkiye Cumhuriyeti’nin işgal girişiminin bir parçası idi. Bin yıldır bu topraklarda vatanı için devleti için canını hiçe sayan milletimiz o gün de gözünü kırpmadan ölüme yürüyerek bu işgali engelledi. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Gazi Meclisimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve tüm milletimizin kararlı duruşuyla bir destan yazdık. Ülkemizin istiklaline ve istikbaline yapılan bu alçakça saldırıyı unutmadık ve unutmayacağız.

BOYUN EĞMEYECEĞİNİ GÖSTERMİŞTİR

Türkiye, 15 Temmuz 2016 gecesi, gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idareyi asla meşru kabul etmeyeceğini, demokrasi ve milletin iradesi dışında bir seçeneğe de boyun eğmeyeceğini göstermiştir. Bugün bize düşen görev hain darbe girişimini unutmadan ülkemizin geleceği için elbirliğiyle çalışmaktır. Millet olarak bugüne kadar olduğu gibi ülkemizin geleceği için birlik ve beraberlik içinde hedeflerimize yürümeye kararlıyız.

BİZE IŞIK TUTACAK

İş âlemimizin temsilcileri olarak, aynı ruh, aynı inançla çalışmayı sürdürüyoruz. Türkiye’nin dünyanın en büyük ekonomileri arasında yerini alması hedefinde ilerlemeye devam edeceğiz. Yaşadığımız her türlü zorluktan aldığımız dersler, daha güçlü bir Türkiye idealimize ulaşmamızda bize ışık olacak. 15 Temmuz’un sene-i devriyesi vesilesi ile darbe girişiminde vatanı için şehit olan kahraman evlatlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, ülkemizin ve devletimizin her şartta birlik içinde olduğunu tüm dünyaya gösteren milletimize canı gönülden şükranlarımı sunuyorum.”

kto-ozturk-1.jpg

BAŞKAN KÜTÜKCÜ: HAİNLERE EN GÜÇLÜ CEVABI DAHA ÇOK ÜRETEREK VERDİK

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 7’nci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 15 Temmuz 2016 gecesinin Türk milleti için bir milat olduğunun altını çizen Kütükcü, OSB camiası olarak ortaya koydukları üretim azmi ile Türkiye’nin kazanımlarına kastedenlere en büyük cevabı verdiklerinin altını çizdi.

NESİLDEN NESİLLERE AKTARILACAK

“15 Temmuz’da canını siper eden kahraman şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz” diyen Kütükcü’nün mesajı şu şekilde: “FETÖ terör örgütü ve işbirlikçilerinin ülkemizin istikbaline ve milletimizin kazanımlarına kastettiği hain darbe girişiminin 7. yılındayız. Asla unutmayacağımız o karanlık gecede, milletimiz sarsılmaz bir irade ile geleceğine sahip çıkmış, tarihte gösterdiği şanlı direnişlere bir yenisini daha ekleyerek vatanına olan sonsuz bağlılığını, bağımsızlık ve özgürlük sevdasını dünyaya adeta haykırmıştır. Bizler nesilden nesillere aktarılacak bu kahramanlık hikayelerini asla unutmayacağız.

BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Türkiye’nin üreten gücü organize sanayi bölgeleri olarak, aziz şehitlerimizin bize emaneti olan ülkemizi daha güçlü yarınlara ulaştırmak için durmaksızın çalışarak, üreterek, ihracat yaparak hainlere en güçlü cevabı verdik. 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişiminin yaşandığı 2016 yılından bu yana, son 7 yılda ülkemizde 98 yeni OSB daha kuruldu. Böylece ülkemizdeki OSB sayısı 391’e ulaştı. Yine son 7 yılda organize sanayi bölgelerimizde 10 binin üzerinde yeni fabrika kuruldu. OSB’lerdeki istihdamımızı ise son 7 yılda, yaklaşık 890 bin kişi artırarak 2.5 milyon istihdam hedefimize ulaştık. İnşallah önümüzdeki dönemlerde, birlik ve beraberlik içerisinde daha güçlü başarı hikayeleri yazmaya, şehitlerimizin bize emaneti olan Türkiye’mizi büyütmeye devam edeceğiz. Bu vesile ile milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyor, tarihimizin en alçak ihanet saldırısında canını siper ederek şehadete eren kahraman şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum.”

kutukcu-1.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.